Élet-Stílus

Herczeg: felesleges találgatni

Hatalmas akaraterő, csodálatos gólok és egy kis szerencse - ezek kellettek a keddi, Levszki Szófia elleni sikerhez Herczeg András, a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára jutott DVSC-TEVA klubmenedzsere szerint.

“Az igazat megvallva, a kinti teljesítményünk nagyszerű volt, többet birtokoltuk a labdát, mint most hazai pályán – idézte a klub honlapja a szakembert. – Sokkal több kapura lövésünk volt. Most játékban nem nyújtottunk annyit, de más volt az alaphelyzet, a játékosok kevésbé merték fölvállalni az előre játékot, tudat alatt ott volt bennük, hogy őrizzék az előnyt.”

A magyar bajnok edzői stábját vezető tréner szerint a Puskás Ferenc Stadionban rendezett keddi visszavágón a bolgár együttes bizonyította, hogy jó erőkből áll, s az első félidőben rá is kényszerítette akaratát alakulatára, amely azonban más helyzetben is volt, mint az első meccsen, mert ezúttal előnyben futballozott, méghozzá nagyon racionálisan.

A debreceniek több statisztikai mutatóban elmaradtak riválisuktól, sokkal kevesebbet birtokolták a labdát, a kapura lövések, s a szögletek számában sem vették fel a versenyt, ám a mérkőzés góljait – Varga József és Rudolf Gergely révén – ők szerezték.

“Az első félidőben nagy nyomást gyakorolt ránk a Levszki – mondta a meccs talán legjobbja, Varga József a lefújás után. – El kell ismerni, a bolgárok ezúttal szervezettebben játszottak, de a két meccs alapján megérdemeltük a továbbjutást. Élmény volt ilyen közönség előtt játszani.”

Bodnár László, a párharc előtt szerződtetett válogatott hátvéd szintén boldogan értékelt: “Nagyon kemény meccs volt, az első 45 percben akadtak gondjaink, de szerencsére átvészeltük a nehéz időszakot. A Levszki érezhetően nem adta fel még a visszavágó előtt, ezúttal jobban is játszott, s így még nagyobb siker, hogy ismét legyőztük a bolgárokat. Mindegy, hogy a folytatásban mely csapatokat kapjuk, remélem, méltó ellenfelei leszünk bármelyik csapatnak.”

A Debrecen második magyar csapatként jutott el a BL-főtáblájára, s a sorsoláson a negyedik “kalapból” húzzák majd ki a nevét Monte-Carlóban, a pénteki Szuperkupa-mérkőzés előestéjén.

Herczeg és a második gólt szerző Rudolf (MTI)

Herczeg és a második gólt szerző Rudolf (MTI)

“Nem rajtunk múlik, milyen ellenfeleket kapunk, felesleges is találgatni – mondta Herczeg András a lehetséges, vagy esetleg általa vágyott csapatok nevének firtatásakor. – Biztos vagyok benne, hogy mindegyik mérkőzés csodálatos élmény lesz. Nagyon komoly, európai hírű csapatokkal találkozunk, a mieink klasszis játékosok ellen lépnek majd pályára, ez önmagában fantasztikus lesz a számunkra.”

—-Dostanic nem haragszik játékosaira—-

Ratko Dostanic, a Levszki Szófia labdarúgócsapatának vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a Debrecen ellen kedden eset 2-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés után, de nem kritizálta futballistáit a vereség miatt.

“Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a DVSC-nek a győzelemhez – mondta a bolgár bajnok trénere. – Mindent kiadtunk magunkból, nem érheti kritika a játékosokat, de csak ennyire futotta.”

Dostanic hozzátette: sok hibával futballoztak, ami ezen a szinten megbocsáthatatlan. “Végig támadó felfogásban igyekeztünk játszani, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de gólt lőni nem tudtunk. Mindkét hazai találat védelmi hibából született, tudtuk ugyanis, hogy a Debrecen távolról veszélyes, mégsem figyeltünk eléggé ezekre a szituációkra.”

A szerb mester hétfőn, a találkozó előestéjén úgy nyilatkozott: úgy gondolja, hogy csapata nem követi el ugyanazokat a hibákat Budapesten, mint az első mérkőzésen, Szófiában, és játékosai képesek lehetnek a győzelem, illetve a továbbjutás kiharcolására a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik