Élet-Stílus

Még sincs lezárva a Margit híd?!

Bár péntek óta le van zárva a főváros egyik legforgalmasabb hídja, a Margit híd, a tiltó jelzések ellenére a munkagépek mellett, úgy tűnik, néhány autós is bátran közlekedik.

Többen felhívták a figyelmünket, hogy a Margit híd felé autózva gyanúsan sok, láthatóan nem munkagép halad a hídon, nem is beszélve a járdákon csalinkázó robogósokról.

A felhajtókhoz kikerült ugyan egy olyan tábla, amely szerint a BKV járművei mellett az engedéllyel rendelkezők szintén átmehetnek. Kérdés az, hogy miféle engedéllyel? A hídon és hídfőknél is vannak a rendőrségnek térfigyelő kamerái, amelyekkel könnyen kiszűrhető lenne, kik voltak a renitensek.

A Főpolgármesteri Iroda sajtóirodája elismerte a problémát az FN.hu-nak és annyit jeleztek, hogy hivatalosan is megkeresték a BRFK-t a probléma rendezésére. Annyit még elmondtak, hogy valóban az ő hatáskörük kitáblázni ki mehet fel a hídra, azonban az nem, hogy ezt ki tartja be. Az ott dolgozók semelyikének nincs olyan jogköre, amely révén közbeavatkozhatnának.

Szabálytalankodók a hídon - GALÉRIA

Szabálytalankodók a hídon? – GALÉRIA

A híd lezárása kapcsán eddig nem alakultak ki hatalmas dugók, vélhetően majd a szeptemberi iskolakezdés ideje lehet a fordulópont. A hídon, amúgy a biciklisek hajtottak végre teljes hatalomátvételt, a villamos sínpályáján éppúgy közlekednek, mint a még szét nem bontott útszakaszokon.

A legújabb hírek szerint végül taxisok is használhatják egyelőre az átkelőt. Ők szeptember elejéig kaptak áthajtási engedélyt.

Még sincs lezárva a Margit híd?! 2

Közlekedési „furcsaságok” kategóriájában jelentős fotóarzenállal rendelkezik oldalunk FN Tudósító rovata is. Nézegessen képgalériát róluk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik