Élet-Stílus

Csertőit és Bódogot felfüggesztették

Sporttevékenység végzése alól felfüggesztette Csertői Aurélt, a Haladás vezetőedzőjét és Bódog Tamást, a Videoton pályaedzőjét az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén, miután a két tréner vasárnap összeverekedett a két csapat bajnoki mérkőzésén.

A testület arról is határozott, hogy jövő kedden 13 órától tárgyalja az ügyet, az érintettek mellett meghallgatja Solymosi Péter játékvezetőt és Ákos Dávid tartalékbírót is.

A felfüggesztés azt jelenti, hogy a két tréner edzést ugyan tarthat, de Csertői nem ülhet a kispadra együttesének az első fordulóból elhalasztott,

Ferencváros elleni szerdai bajnokiján, valamint vasárnap, az Újpest otthonában esedékes meccsen, míg Bódog Tamás a Videoton pénteki, ZTE elleni hazai mérkőzéséről hiányzik majd.

A múlt hétvégi Vasas-Ferencváros bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban az angyalföldi klub rendezési hiányosságok miatt köteles következő hazai mérkőzésén 20 fővel emelni a rendezői létszámot, továbbá szövetségi ellenőrt kell fogadnia saját pénzén.

A vendégeknek – visszaesőként – szurkolói rendzavarásai miatt 200.000 forint pénzbüntetést kell fizetniük. Az fb a Győrt 608.000 forintra büntette, amennyiben a klub a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi tartozását Tóth Máté labdarúgóval szemben.

A hétvégén kiállított futballisták közül Dlusztus András (Pápa) három, míg Lipták Zoltán (Videoton) egy bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik