Élet-Stílus

Federer-papa sikere Cincinnatiban

A világranglista-vezető Roger Federer nyerte a hárommillió dollár összdíjazású, cincinnati keménypályás férfi tenisztornát. A svájci első tornagyőzelmét ünnepelte apaként.

A vasárnapi döntőben idei negyedik, egyben pályafutása 61. ATP-torna győzelmét arató Federer két szettben múlta felül a rangsorban negyedik szerb Novak Djokovicsot.

A világelső a mindössze tizenhárom percig tartó első játszmában szóhoz sem engedte ellenfelét (6:1).

A második, kiegyensúlyozottabb szettben a szerb már jobban koncentrált, ám ez csupán arra volt elég, hogy tisztessé váljon veresége.
„Mindössze egyszer álltam közel a trófeához. Amikor részt vettem az átadási ceremónián” – ismerte el önironikusan Djokovics, aki idei négy Masters-döntőjéből valamennyit elveszítette.

Federer harmadszor diadalmaskodott Cincinnatiban (MTI/EPA)

Federer harmadszor diadalmaskodott Cincinnatiban (MTI/EPA)

A megszakítás nélkül hatodik US Open-győzelmére készülő Federer természetesen oldottabban nyilatkozott.

„Ez a külön bizsergés – annak az igazolása, hogy apaként is lehet nyerni. Nyilván jobban elérzékenyültem – a nyaram nem sikerülhetett volna jobban. Már a döntő előtti edzésen is éreztem, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van, de engem is meglepett, hogy ilyen könnyen győztem.”

Federer idén Madridban, majd a Roland Garroson, illetve Wimbledonban diadalmaskodott ezt megelőzően. Cincinnatiban harmadszor bizonyult a legjobbnak, 2005-öt és 2007-et követően. A US Openen sorozatban hatodszor lehet a legjobb, s ezzel beállíthatja Bill Tilden 1920 és 1925 közötti teljesítményét.

ATP-torna, Cincinnati
3 millió dollár, kemény borítás
Döntő:
Federer (svájci, 1.)-Djokovics (szerb, 4.) 6:1, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik