Élet-Stílus

A Barcelona nyerte a spanyol szuperkupát

A tavalyi tripla - bajnokság, kupa, Bajnokok Ligája - után a Barcelona a jelenlegi idényt is győzelemmel nyitotta: a katalánok a szuperkupa visszavágóján 3-0-ra legyőzték a Bilbaót.

A katalánok gyakorlatilag már baszkföldön eldöntötték a trófea sorsát, hisz idegenben 0-1-es hátrányból fordítva 2-1-re győzték le a jó kezdés után visszaeső Athleticet.

A bilbaóiak a Camp Nouban is jól kezdtek, az első, lassúbb tempójú negyedóra után Orbaiz szabadrúgásába Joseba Exteberria ért bele, Victor Valdes ellenbe a helyén volt.

A hazaiak szép lassan átvették az irányítást, előbb Henry fejese, majd Xavi és Messi helyzete jelentett veszélyt, míg a 40. percben Messi beívelése után Ibrahimovic is kecsegtető szituációba került

A fordulás után Messi egyéni akciója megadásra késztette a vendégeket. Az argentin előbb Ustarizt megkerülte, majd a tizenhatoson belülről éles szögből Iraizoz kapujába helyezett. Az aranylabda-várományos szűk húsz perccel később Alves és Ustariz ütközése nyomán megadott büntetőt értékesítette.

Messi vezette győzelemre a katalánokat (MTI/EPA)

Messi vezette győzelemre a katalánokat (MTI/EPA)

A gálává mérséklődő összecsapás végeredményét négy perccel később az alig két perce pályára lépő Krkic állította be. A szerb-spanyol góljánál Ustariz ismét nagyot hibázott, hisz a labda a rossz ütemű hazaadása nyomán került a fiatal támadóhoz.

Az idén negyedik trófeáját elhódító Barcelona vasárnaptól tizenkétszeres spanyol szuperkupa-győztesnek számít.

spanyol szuperkupa, visszavágó

Barcelona-Bilbao 3-0 (0-0)
Camp Nou. Vezette: Velasco
Gól: Messi (49., 67. – a másodikat 11-esből), Krkic (71.)
Barcelona: Valdés- Daniel Alves, Puyol, Piqué (Busquets, 74.), Maxwell – Yaya Touré, S. Keita, Xavi, Messi – Henry (Pedro, 74.), Ibrahimovic (Krkic, 70.).
Bilbao: Iraizoz – Iraola, X. Etxebarria, Ustaritz, Koikili – Orbaiz, Gurpegi, David López (Iturraspe, 60.), Gabilondo – A. Etxeberria (Toquero, 56.), De Cerio (Vélez, 46.).
A kupát összesítésben a Barca nyerte 5-1-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik