Élet-Stílus

Federer és Nadal is negyeddöntős

A svájci világelső csak három szoros szettben győzte le a spanyol Ferrert a cincinnati torna nyolcaddöntőjében. A sérüléséből visszatérő Rafael Nadal is ott van a nyolc között, akárcsak Andy Murray és Novak Djokovics.

A férfi mezőny legjobbjai remek formában várhatják a rövidesen rajtoló US Opent. A világranglista élén álló négyesből meglepetésre Roger Federernek volt a legnehezebb dolga:a svájci közel két órás csatában győzte le a spanyol Ferrert. A svájci az elveszített első szettet követően kiegyenlített, és a döntő játszmában hamar 3:1-es hátrányba került.

Federer és Nadal is negyeddöntős 1

„Nyugodt maradtam a kritikus szituációkban, azt hiszem ennek köszönhetem a győzelmemet” – nyilatkozta Federer, aki a meccs végére nagyon összeszedte magát, és már csak egy gémet engedélyezett ellenfelének.

Nadal az első meccsén még bizonytalannak tűnt, és a francia ellen Mathieu is így kezdett. A mérkőzés előrehaladtával azonban egyre inkább a régi önmagára emlékeztetett, és végül simán nyert.

Murray és Djokovics is hozta a kötelezőt, könnyen elképzelhető, hogy igazi álom elődöntőket játszanak majd az amerikai városban.

Cincinnati, férfi torna, nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Ferrer (spanyol) 3:6, 6:3, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)-Mathieu (francia) 7:5, 6:2
Murray (brit, 3.)-Stepanek (cseh, 16.) 6:4, 6:1
Djokovic (szerb, 4.)-Chardy (francia) 7:5, 6:3
Simon (francia, 9.)-Davigyenko (orosz, 8.) 6:7, 6:4, 6:4
Hewitt (ausztrál)-Querrey (amerikai) 6:1, 2:6, 6:3
Berdych (cseh)-Guccione (ausztrál) 6:4, 6:3
Benneteau (francia) – Garcia-Lopez (spanyol) 4:6, 6:4, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik