Élet-Stílus

Lehmann a szezon végén visszavonul

A német válogatottal világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Eb-második Jens Lehmann bejelentette, hogy a szezon végén felhagy a profi labdarúgással.

„Elég volt a reflektorfényből, jó lesz kicsit hátrébb vonulni” – nyilatkozta a 40. születésnapját novemberben ünneplő német kapus, aki bejelentette, hogy ez a mostani az utolsó szezonja, az évad végén visszavonul. A korábban a Schalke-ben, az AC Milanban, a Borussia Dortmundban és az Arsenalban is megfordult Lehmann jelenleg a Stuttgartban szerepel.

A vitrinje tele van különböző trófeákkal. Nyert UEFA-kupát, olasz, német és angol bajnoki címet, FA-kupát és Community Shieldet is (a Bajnokok Ligájában a döntőig jutott az Arsenal játékosaként). A válogatottban 61 mérkőzésen szerepelt.

Lehmann a szezon végén visszavonul 1

A számára ezüstérmet hozó 2002-es vb-n még tartalék volt, a 2006-os seregszemlén azonban már kilépett Oliver Kahn árnyékából, és jelentős része volt abban, hogy a német válogatott bronzérmes lett, két évvel később pedig Európa-bajnoki ezüstöt akasztottak a nyakába. A spanyolok ellen elveszített Eb-döntőben szerepelt utoljára a Nationalelfben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik