Élet-Stílus

Kistelekiék megszerezték az ellopott Magyar Kupát

A Magyar Labdarúgó Szövetség egy internetes árverésén rábukkant a Magyar Kupa eredeti, korábban ellopott példányára, amelyet sikerült megszereznie.

Kistelekiék megszerezték az ellopott Magyar Kupát 1

Az MLSZ elnöke büszkén jelentette be szerdán, hogy sikerült megszerezni a Magyar Kupa eredeti példányát.

A trófea 1923-ban készült el, és 1973-ban lopták el az FTC székházából. A ma ismert kupa az eredetinek a másolata.

Kisteleki István elmondása szerint a Horvátországban lévő „ereklyét” egy internetes átverésen szerezték meg, és a jövőben a sorozat győztese ezt is megkapja vándorserlegként.

Az interneten barangolva egyebet is meglehet tudni az ügyről. Máté, a kaposvári White Wolves szurkolói csoport egyik tagja értesítette az MLSZ-t és Kistelekit, hogy a kupa egy aukciós portálon bukkant fel egy felhasználó termékei között.

A leírás szerint a trófea „pincéből került elő, nagyon ritka darab. Anyaga ezüstözött bronz, súlya 2350 gramm, magassága körülbelül 41 centiméter. Kis hibával, az egyik kő hiányzik”.
A licitnek vége, az utolsó ajánlat 280 ezer forint volt.

Egervári irányít

Egervári Sándor lett a szeptemberi egyiptomi vb-re készülő U20-as, valamint az olimpiai selejtezőkben érdekelt U21-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője. Mindez azt jelenti, hogy az MLSZ nem hosszabbítja meg a holland Wilco van Buuren, az utánpótlás válogatottakat irányító szakmai stáb vezetőjének szerződését, amely október 31-ig szólt, ám az egyiptomi vb-re már „felmentést” kapott a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik