Élet-Stílus

Hármat lőttek Ballackék Fülöpnek – videó

Egygólos hátrányból győzött a Sunderland vendégeként a Chelsea, amely a második félidőben 20 perc alatt hármat berámolt a magyar kapusnak. Az újonc Wolverhampton begyűjtötte első győzelmét a Wigan vendégeként.

A Chelsea nagy nehezen gyűrte le a nyitófordulóban a Hull Cityt, és a kedd esti hétközi fordulóban is sokáig szenvedett Carlo Ancelotti csapata. A Sunderland a 10 millió fontért nyáron megvásárolt Darren Bent találatával a 18. percben vezetést szerzett, és az előnyét meg is őrizte a szünetig.

Nem volt nehéz dolguk Fülöp Mártonéknak, a Kékek papíron hihetetlen erős középpályája (Ballack, Lampard, Essien, Deco) tehetetlen volt a betömörülő Sunderland-védelemmel szemben. A magyar kapusnak az első 45 percben gyakorlatilag nem volt védeni valója.

A fordulás után mintegy varázsütésre átvette az irányítást a Chelsea, az első félidőben még oly gyenge középpálya óriási nyomást gyakorolt a vendégkapura, és ennek hamar meg is lett az eredménye: egy megcsúsztatott szöglet után Michael Ballack lőtte ki a jobb sarkot. Pár perccel később Lampard vágta be a Drogba buktatásáért megítélt büntetőt, majd szintén egy középpályás, Deco vette be Fülöp kapuját.

A meccset 18 perc alatt eldöntötte az idei bajnokság egyik legnagyobb esélyesének tartott londoni együttes, amely a hátralévő percekben már csak az eredmény tartására törekedett. A nyáron érkezett Ancelotti elégedetten értékelt: „Hiába kerültünk ismét hátrányba, irányítottuk az összecsapást.” A vendégek trénere, Steve Bruce elismerte, hogy jobb csapattól kaptak ki: „Helyenként már ijesztő volt, bármivel is próbálkoztunk, volt rá válaszuk.”

A másik keddi bajnokin a Wolverhampton egy korai góllal győzött a Wigan otthonában. Keogh találata után a vendégek beálltak védekezni, és sikerült megtartaniuk a három pontot.

Szerdán négy meccsel folytatódik a 2. forduló. Az Arsenal-Bolton Wanderers, a West Ham United-Aston Villa, a Fulham-Blackburn Rovers, valamint a Manchester City-Everton találkozót az európai kupák miatt később rendezik meg.

Premier League, 2. forduló:
Sunderland-Chelsea 1-3 (1-0)
Gól: Bent (18.), illetve Ballack (52.), Lampard (61., 11-esből), Deco (70.)

Wigan Athletic-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-1)
Gól: Keogh (6.)

Szerda:
Birmingham City-Portsmouth 20:45 ó
Burnley-Manchester United 20:45
Hull City-Tottenham Hotspur 20:45
FC Liverpool-Stoke City 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik