Élet-Stílus

BL: szerencsés gólokkal nyert az Arsenal – videó

Az Arsenal, a Stuttgart és az Olimpiakosz is idegenben nyert a BL-selejtező negyedik fordulójának odavágóin, a Fiorentina pedig továbbjutással kecsegtető döntetlent játszott Lisszabonban. Hazai pályán csak a Köbenhavn nyert.

A Premier League hétvégi nyitányán az Evertont idegenben megszégyenítő (6-1) Arsenal a BL selejtezőjében is remek rajtot vett: Glasgowban 2-0-ra verte a Celticet. Az „ágyúsok” győzelme teljesen megérdemelt, még akkor is, ha góljaikhoz nagy adag szerencse is kellett. Az elsőnél William Gallas hátáról került hálóba a labda Cesc Fabregas szabadrúgása után, a másodikat pedig Gary Caldwell, a skótok játékosa szerezte.

„Igaz, hogy két szerencsés gólt szereztünk, de végig kézben tartottuk a mérkőzést, s sok helyzetünk volt” – magyarázta a lefújás után Arsene Wenger, az angol csapat menedzsere.

Celtic-Arsenal 0-2

A Fiorentina Juan Manuel Vargas első európai kupagóljával már a 6. percben megszerezte a vezetést Lisszabonban, a Sporting ellen, a hazaiak azonban fordítottak, ráadásul tíz emberrel, miután az első gólt szerző Simon Vukcsevics túlzott gólöröme miatt sárga lapot kapott, s mivel már volt neki ilyenből egy, Kassai Viktor, a Találkozó magyar játékvezetője kiállította.

Nem sokkal később Miguel Veloso irtózatosan nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba, ugyanakkor az utolsó szó Alberto Gilardinóé volt: a válogatott csatár előbb mellel megszelídítette a labdát, majd jobbal a kapuba kanalazta, így a csapata várhatja kedvezőbb helyzetben a visszavágót.

Sporting-Fiorentina 2-2

A Bundesliga-harmadik Stuttgart pedig fél lábbal már a BL-főtábláján érezheti magát, miután 2-0-ra nyert Temesváron, az FC Timisoara otthonában. A svábok az első félidő derekán két perc alatt eldöntötték a mérkőzést: előbb Timo Gebhart értékesítette a román Ciprian Marica által kiharcolt tizenegyest, majd a Barcelonától kölcsönvett Alakszandr Hleb villant.

Az úgynevezett bajnokok ágán Olympiakosz is páholyban várhatja a visszavágót, miután vendégként 2-0-ra legyőzte Sheriff Tiraspolt. A moldovaiak kapusukat és védelmüket okolhatják elsősorban a vereségért, az első gólnál ugyanis a hálóőr gyakorlatilag bevédte a brazil Dudu távoli lövését, míg a hajrában a csereként beállt Konsztantinosz Mitroglu három bekkből is bolondot csinált, mielőtt a kapuba passzolt.

A játéknap egyetlen hazai sikere a dán bajnok Köbenhavn nevéhez fűződik, amely a ciprusi APOEL Nicosiát győzte le.


További összefoglalók

BL-selejtező, 4. forduló, első mérkőzések

Bajnokok ága:

Sheriff Tiraspol (moldovai)-Olimpiakosz (görög) 0-2 (0-0)


Gól: Dudu (46.), Mitroglu (81.)

FC Köbenhavn (dán)-APOEL Nicosia (ciprusi) 1-0 (0-0)


Gól: Pospech (54.)

Kiállítva: Haxhi (90, APOEL)

Nem bajnokok ága:


Celtic Glasgow (skót)-Arsenal (angol) 0-2 (0-1)


Gól: Gallas (43.), Caldwell (71., öngól)

FC Timisoara (román)-VfB Stuttgart (német) 0-2 (0-2)


Gól: Gebhardt (28., 11-esből), Hleb (30.)

Sporting Lisboa (portugál)-Fiorentina (olasz) 2-2 (0-1)


Gól: Vukcsevics (58.), Veloso (66.), ill. Vargas (6.), Gilardino (79.)

Kiállítva: Vukcsevics (59., Sporting)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik