Élet-Stílus

BL: idegenben nyert a Loki

Tizennégy év után ismét elérhető közelségbe került a Bajnokok Ligája-főtáblája, miután a Debrecen 2-1-es győzelmet aratott a Levszki Szófia otthonában. A magyar bajnok Bodnár és Czvitkovics góljaival fektette kétvállra a bolgár együttest.

A Debrecen magabiztosan kezdett, nem engedett teret a hazai rohamoknak, sőt, ellentámadásai igen veszélyesnek bizonyultak. 12 perc elteltével Bodnár 30 méteres, bal felső sarokba vágódó bombagóllal szerzett vezetést a hajdúságiaknak.

A magyar bajnok ezt követően akár az egész párharcot is eldönthette volna, de a ziccerek kimaradtak, egy ízben pedig a kapufa mentette meg a bolgárokat az újabb góltól. A játékrész végére a hazaiak fölénybe kerültek, de a Debrecen átvészelte a nehéz időszakot, így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

BL: idegenben nyert a Loki 1

A folytatásban azonban nagyon hamar egyenlített a Levszki, a Debrecen viszont nem zavarodott meg a bekapott góltól, továbbra is nyugodtan futballozott. Ennek gyümölcse a hajrá kezdetére érett meg, akkor egy tetszetős jobb oldali támadásból Dombi adott középre, s Czvitkovics a védőjét megelőzve közelről a rövid sarokba lőtt.

Ezt követően a vendégek masszív védekezésének köszönhetően, nemigen alakult ki veszélyes helyzet Poleksic kapuja előtt, így Herczeg András gárdája komoly előnnyel várja a visszavágót.

A visszavágót jövő kedden rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a Levszkinek mindenképpen legalább két gólt kell szereznie, hogy megfordítsa a párharcot, amelynek győztese a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára jut. Magyar csapatnak ez a bravúr eddig egyszer sikerült, 1995-ben a Ferencvárosnak.

bajnokok ligája-selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés

Levszki Szófia (bolgár)-Debrecen 1-2 (0-1)
Gól: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)
Szófia, Georgi Aszparuhov Stadion, v.: Duhamel (francia)
Levszki: Petkov – Genev, Topuzakov, Minev, Lúcio – Yovov (Joaozinho 71.), Sarmov, Bardon, Tasevski (Ortega 60.) – Zé Soares, Hristov (Krastovchev 86.)
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Máté (Komlósi 16.), Mészáros, Leandro – Szakály (Dombi 55.), Varga, Kiss, Czvitkovics (Luis Ramos 79.) – Coulibaly, Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik