Élet-Stílus

Sólyom kitüntette Kisteleki Istvánt

admin
admin

2009. 08. 18. 15:00

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke - Varga Zoltánnak, a sportot is felügyelő önkormányzati miniszternek előterjesztésére - augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét és Studniczky Ferencet, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökét.

A magas állami kitüntetést a hivatalos indoklás szerint Kisteleki az elmúlt évtizedek legnagyobb sportberuházása, az MLSZ telki edzőközpontja megvalósítása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül, míg Studniczky a jégkorong népszerűsítésében végzett tevékenysége elismeréséül kapta.

Profi körülmények Telkiben

A telki edzőközpontot közel egy éves késéssel Joseph Blatter FIFA-, és Michael Platini UEFA-elnök jelenlétéban adták át idén májusban.

A beruházás összértéke közel 3 milliárd forint volt, a két nemzetközi szervezet 800 millióval támogatta a létrejöttét. A maradék 2,2 milliárdot hosszú lejáratú, 20 éves hitelből (1,4 milliárd), illetve saját zsebből (800 millió) fedezte az MLSZ – mondta el az FN.hu érdeklődésére a szövetség szóvivője.

A létesítmény átadása (MTI)

A létesítmény átadása (MTI)

A kitüntetés átadására kedd délelőtt ünnepélyes keretek között került sor az Önkormányzati Minisztérium színháztermében, ahol a tárca képviseletében Jauernik István államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

“Függetlenül attól, hogy a kitüntetést személy szerint én kaptam, számomra egyértelmű, hogy az elismerés az egész magyar labdarúgásnak, az egész Magyar Labdarúgó Szövetségnek szól, s természetesen mindenki másnak is, akinek a legkisebb köze is van a telki edzőközpont megvalósulásához” – nyilatkozta Kisteleki az MLSZ hivatalos honlapján.

“Nagy öröm ez számunkra, mert az elmúlt évek munkáját ugyan látványosan jellemzi a világszínvonalú létesítményünk, de egyúttal Telki jelkép is: elindultunk egy úton, amely – épp ennek a csodás komplexumnak is köszönhetően – az egész magyar labdarúgás fejlődését, felemelkedését eredményezheti. Mindig is az volt a véleményem, hogy az edzőcentrum létrehozását nem célnak tekintjük, hanem eszköznek, épp céljaink elérése érdekében.”

Egyre népszerűbb a hoki

“Nagyon örülök és rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen magas rangú kitüntetésben részesülhettem – mondta Studniczky Ferenc. – Ennek hátterét a családomnak és a jégkorong-társadalomnak köszönhetem. Ez a kitüntetés is bizonyíték arra, hogy hazánkban egyre többen figyelnek a sportágra, és egyre többen ismerik el a magyar jégkorong áldozatos munkáját, valamint sikereit.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.