Élet-Stílus

Juve-verés a San Siróban – videó

A házigazda AC Milan nyerte a Luigi Berlusconi Kupát, miután 1-1-es döntetlent követően büntetőkkel legyőzte a Juventust. Nyolc vesztes meccs után, a legjobbkor, a szombati bajnoki rajt előtt kezd formába lendülni az átalakuló milánói csapat.

Néhány napja, az abruzzói földrengés áldozatainak megsegítésére Pescarában megrendezett TIM-kupán az AC Milan előbb a városi rivális Intertől, majd a Juventustól is kikapott. A szombati bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccsen aztán végre nyert a legjobbját, a brazil Kakát elveszítő együttes.

A Luigi Berlusconi Kupáért kiírt találkozón a Juventus egy megpattanó Diego lövéssel szerzett vezetést az első félidőben, ráadásul a vendégeknek szerencséjük is volt, amikor Pirlo 25 méteres bombája a kapufáról kipattant.

A második félidőben egyre nagyobb fölényben futballozott a Carlo Ancelottit váltó brazil Leonardo csapata, és a tréner honfitársa, a fiatal Pato szerezte fejjel az egyenlítő gólt egy Abate-beadásból.

A rendes játékidőben több találat nem született, következett a büntetőpárbaj, amely gyakorlatilag az első sorozatban eldőlt. Yago kísérletét kiütötte Storari, és mivel a folytatásban mindenki betalált, a Milan 5-4-re nyerte a párharcot, és ezzel a kupát.

luigi berlusconi kupa

AC Milan-Juventus 1-1 – büntetükkel 5-4
Gól: Pato (68.), illetve Diego (27.)
AC Milan (4-3-1-2): Storari – Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 69.) – Gattuso (Abate, 60.), Pirlo, Flamini – Ronaldinho – Huntelaar (Borriello 60.), Pato (Inzaghi 78.)
Juventus (4-3-1-2): Buffon – Grygera (Zebina, 61.), Cannavaro, Legrottaglie, Salihamidzic (Poulsen 83.) – Marchisio, Felipe Melo, De Ceglie (Molinaro, a szünetben) – Diego (Yago 71.) – Trezeguet, Iaquinta (Amauri, a szünetben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik