Élet-Stílus

Bujtor továbbra is életveszélyben

admin
admin

2009. 08. 18. 07:36

Meg nem erősített kórházi forrásokból a Népszabadság úgy tudja, az intenzív osztályon fekvő Bujtor István napok óta nem reagál a kezelésekre.

Több napja nincs hivatalos információ Bujtor István színész-producer, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója állapotáról, akit a hónap eleje óta kezelnek a veszprémi kórház intenzív osztályán. Rácz Jenő, az intézmény főigazgatója a lap kérdésére válaszolva hétfőn elmondta: a jogszabályok értelmében csak abban az esetben adhatnának bármilyen tájékoztatást a színházigazgató állapotáról, ha ahhoz a közvetlen hozzátartozói írásos engedélyt adnának. Rácz Jenő közölte: Bujtor családtagjai kifejezetten megtiltották a kórháznak, hogy a népszerű művész betegségéről, kezeléséről, gyógyulásáról bármilyen információt adjanak a nyilvánosságnak.

A kórházigazgató hozzátette: a sajtóban megjelent találgatásokat nem kívánják kommentálni, helyreigazítást is csak azoktól az orgánumoktól kérnek, amelyekben az intézmény dolgozói állítólag nevüket vállalva nyilatkoztak Bujtor kezeléséről. Rácz Jenő szerint ugyanis ilyen nem fordult elő.

Így eddig csupán egyetlen hivatalos forrásból – a család által a veszprémi színházhoz eljuttatott közleményből – tudható, hogy Bujtor István szervezetében egy súlyos fertőzés miatt légzési elégtelenség és keringési összeomlás következett be, és bár sikerült stabilizálni az állapotát, életveszélyes állapotban van. Megpróbáltuk elérni a színházigazgató közvetlen hozzátartozóit, de egyikőjük sem vette fel a telefont.

A direktor kezeléséről és aktuális állapotáról szóló hírek – így például a kiváltó okként megjelölt radikális léböjtkúrájáról, az esetleges bélműtétjéről, a mesterséges kómában tartásáról és felébresztéséről szólók – csupán találgatások. A lap tudósítója is csak meg nem erősített kórházi forrásból értesült arról, hogy Bujtor napok óta nem reagál a kezelésekre, állapota továbbra is válságos.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.