Élet-Stílus

Látogatócsúcs a Szigeten

Az öt fesztiválnap látogatóival számolva és a Tankcsapdára összegyűlt tömeggel együtt összesen 390 ezren voltak a Szigeten, s ez 5 ezerrel írta felül a korábbi években többször is beállított rekordot.

A zárónapon 68 ezren voltak, így megdőlt az elmúlt években többször is beállított nézőcsúcs a Szigeten. Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke közölte, az új rekord egyben azt is jelenti, hogy anyagilag is nyereséges fesztivál.

A látogatócsúcsba a szervezők a rasszizmus elleni megakoncert nézőit nem számolták bele, ahogyan tavaly a Magyar Dal Napját sem. Itt az esetleges nyereséget a rasszizmus elleni harc támogatására ajánlották volna fel, de ez a nap veszteséges volt.

A Sziget zárónapján, a Nagyszínpad utolsó produkciója, a Faith No More-koncert után meg is kezdték a színpad bontását. A Sziget bontása és takarítása két hetet vesz igénybe és utána indulnak meg a kertészeti helyreállítási munkálatok.

Vasárnap este Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az MTI-nek azt mondta: jó eséllyel jelentős nyereséget könyvelhet el idén a 2,65 milliárd forintos összköltségvetésű Sziget-fesztivál, így a tavalyi 100 millió forintos nyereséget is túlszárnyalhatják. Mint mondta: ebben az évben több külföldi jött a rendezvényre, míg a magyarok száma nem változott az előző évi adatokhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik