Élet-Stílus

Schumacher beijedt?

A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint Michael Schumacher inkább csak ürügyként használta a nyaksérülést ahhoz, hogy ne kelljen újra versenyeznie a jövő heti Európa Nagydíjon.

Bár Michael Schumacher nagy sajnálkozások közepette jelentette be néhány napja, hogy egy februári motorbalesetben szerzett súlyos nyaksérülése miatt mégsem tudja kisegíteni a Ferrarit az Európa Nagydíjon, van, aki szerint nem elsősorban egészségügyi oka van a visszalépésnek.

Az F1-be 1993-ban egyéves kihagyás után visszatérő és azonnal újabb – összesen negyedik – bajnoki címet szerző Alain Prost úgy sejti, hogy a feladat nagysága miatt gondolhatta meg magát a 2006 végén visszavonult német.

Schumacher beijedt? 1

“Kérdéses, hogy tényleg csak egészségügyi okból fújta-e le a visszatérést. Talán amikor újra beült az autóba, rájött, hogy óriási kihívás előtt áll. Az emberi test gyorsan megváltozik, ha az ember abbahagyja a versenyzést, a reakcióidő, az éberség tompul, Schumacher pedig három éve nem vezetett F1-es autót, és csak három hete lett volna a felkészülésre” – mondta a Parisiennek a francia.

Schumacher menedzsere, Willi Weber gyorsan reagált Prost szavaira: a német elmondta, hogy a hétszeres bajnok jól szerepelt a teszten, és a későbbi visszatérése sem kizárt. “Csalódást kell okoznom Prost úrnak, Michael mugellói köridői cáfolják őt – csakis a nyakprobléma miatt döntött a visszalépés mellett. Ezután viszont nyugodt körülmények között folytathatja a tréninget” – üzente Weber.

Az esetleges későbbi visszatérés lehetőségét egyébként Schumi szóvivője, Sabine Kehm sem zárta ki, sőt maga a versenyző is azt állította a bejelentésekor, hogy “tisztán orvosi szempontból nem lesz akadálya az F1-es versenyzésének”, bár jelenleg nem foglalkozik a lehetőséggel. A német egyébként megígérte édesapjának, hogy versenyszerűen nem motorozik többé.

“Michael azt mondta, hogy nem versenyez többet motorral. Örülök neki, mert a motorversenyzés sokkal veszélyesebb a Forma-1-nél. Motorozni ezután is fog, de csak hobbiból, és hogy formában tartsa magát” – nyilatkozta tegnapelőtt a Bildnek Rolf Schumacher.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik