Élet-Stílus

Óriási lehetőség előtt Balzsay

Nagyszerű lehetőség előtt áll nagyközépsúlyú világbajnokunk Balzsay Károly, ha jövő héten legyőzi Robert Stieglitzet a SYMA-sportcsarnokban. A magyar klasszis következőre a tengerentúlon bokszolhat, a súlycsoport egyik legjobbja ellen.

A korábbi világbajnoki kihívó Sakio Bika menedzsere, Eric Gomez ugyanis bejelentette, hogy megkezdték a tárgyalásokat egy Balzsay Károly vs Sakio Bika összecsapásról, melyre a tervek szerint november 28-án kerülne sor a nagy érdeklődéssel várt Lucien Bute vs Librado Andrade visszavágóra épülő, az HBO és a Golden Boy közös szervezésben megrendezésre kerülő gála előprogramjában.

Óriási lehetőség előtt Balzsay 1

A Montrealban sorra kerülő rendezvényen az Escobedo vs Katsidis meccs korábbra hozása miatt felszabadult a televíziós felvezető meccs, ezt pótolná Bika és a WBO világbajnok Balzsay összecsapása. „Jelenleg egyeztetünk” – mondja a Golden Boy meccsszervezője, Eric Gomez. – Bika bárkivel megküzd, beszéltünk Balzsay csapatával és mindkét fél érdeklődik a meccs iránt. Remek meccs lenne és az HBO-nak is tetszene.”

Gomez jövő héten Budapestre érkezik a WBO kongresszusra, ahol folytatják majd a tárgyalásokat az Universum vezetőivel. Bika korábban kétszer küzdhetett a világbajnoki címért, Markus Beyer ellen mondhatni nyerő pozícióban bukta el a meccset a címvédő sérülése miatt, fél évvel később pedig Joe Calzaghét szorongatta meg, de a pontozólapokon sima pontozásos vereséget szenvedett. A 30 éves kameruni-ausztrál azóta megnyerte a Contender bokszvalósághow harmadik szériáját és továbbra is az egyik legkeményebb nagyközépsúlyúként tartják nyilván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik