Élet-Stílus

Győzelemmel kezdett a Manchester United – videó

Wayne Rooney találatával 1-0-ra verte az újonc Birmingham együttesét a címvédő az angol bajnokság első fordulójában. A Manchester United aranylabdása nélkül is rengeteg helyzetet kialakított, csak a befejezéssel voltak gondok.

Nagy érdeklődés előzte meg a vörösök bajnoki debütálását, a szurkolók kíváncsian várták, hogy mire lesz képes Sir Alex Ferguson csapata a Real Madridba igazoló Cristiano Ronaldo nélkül. Papíron nem ígérkezett különösebben nehéznek a nyitóforduló, hiszen az egyik újonc, a Birmingham City látogatott az Old Traffordra.

A védelemben nem számíthatott két alapemberére Ferguson, sérülés miatt Vidics és Ferdinand sem vállalta a játékot. A helyükön O’Shea és Evans kapott lehetőséget, és a két fiatal remekül megoldotta a feladatát. A kapuban Ben Foster pótolta van der Sart.

Elől Wayne Rooney igyekezett feledtetni pótolni a portugál aranylabdást. Az angol válogatott szokásához híven rengeteget robotolt, a mérkőzés egyetlen gólját ő szerezte: Nani beadását először a kapufára csúsztatta, majd közelről hálóba pofozta a pont elé pattanó labdát.

A gól után is támadásban maradtak a vörösök, de a szünet után sem tudták növelni az előnyüket. A hajrában a nyáron igazolt Michael Owen is lehetőséget kapott, volt is helyzete, de végül maradt a sovány hazai előny, és a pontok Manchesterben.

A másik vasárnapi meccsen a Liverpool meglepetésre vereséget szenvedett a Tottenham vendégeként.

Premier League, 1. forduló:
Manchester United-Birmingham 1-0 (1-0)
Gól: Rooney (34.)

Tottenham Hotspur-FC Liverpool 2-1 (1-0)
Gól: Assou-Ekotto (44.), Bassong (59.), illetve Gerrard (56. tizenegyesből)

Szombaton:
Everton-Arsenal 1-6
Aston Villa-Wigan Athletic 0-2
Blackburn Rovers-Manchester City 0-2
Bolton Wanderers-Sunderland 0-1
Portsmouth-Fulham 0-1
Stoke City-Burnley 2-0
Wolverhampton Wanderers-West Ham United 0-2
Chelsea-Hull City 2-1

—-Dárdai nélkül kikapott a Hertha—-

Vereséget szenvedett a Mönchengladbach vendégeként a Dárdai Pál nélkül felálló Hertha BSC labdarúgócsapata a Bundesliga második fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Bundesliga, 2. forduló:
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 2-1 (1-0)
Gól: Brouwers (23.), Matmour (52.), illetve Kacar (53.)

Schalke 04-VfL Bochum 3-0 (2-0)
Gól: Moritz (39.), Westermann (46.), Farfán (76.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik