Élet-Stílus

Phelps sörözött a karambolja előtt

A korábbi jelentésekkel ellentétben nem teljesen józanul szenvedett szerencsés kimenetelű autóbalesetet Michael Phelps, ráadásul a papírjai sem voltak rendben.

A 14-szeres olimpiai bajnok csütörtök éjjel karambolozott Baltimore-ban. Az első hírekkel ellentétben az úszó mégsem volt teljesen józan, ráadásul a jogosítványa sem volt érvényes.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyári vb-t öt arannyal és egy ezüstéremmel záró Phelps bevallotta: megivott egy pohár sört mintegy 75 perccel azelőtt, hogy egy kereszteződésben Cadillac Escalade típusú autójával összeütközött egy Honda Accorddal. Alkoholtesztet ugyanakkor nem végeztek el rajta, mivel Phepls nem mutatott befolyásoltságra utaló jeleket.

A rendőrség szerint egyébként nem a 24 esztendős sportoló, hanem a másik autót vezető hölgy, Amanda Virkus felelős a balesetért, mivel a lámpa piros jelzése ellenére tovább haladt.

A nő hátsérülést szenvedett, orvosi kezelésre szorult, de már elhagyhatta a kórházat. Ellene eljárás indul, ámbátor Phelps sem ússza meg büntetés nélkül az esetet: az úszóklasszisnak felelnie kell azért, amiért érvényes jogosítvány nélkül vezetett.

Phelps a baleset után a jobb bokáját fájlalta, de nem kért orvosi segítségét; a két utasa sérülés nélkül úszta meg a karambolt.

Nem ez volt az első…

Phelpset a 2004-es olimpia után egyszer már ittas vezetésen kapták, és ezért 18 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Tavaly pedig egy brit lap olyan képet közölt, amelyen az amerikai sportoló egy marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tart a szájához. Ezután három hónapra felfüggesztették a versenyzési jogát, de elegendő bizonyíték hiányában nem indult bűnvádi eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik