Élet-Stílus

Parádéztak az esélyesek Montrealban

Az első nyolc kiemelt - köztük a világelső svájci Roger Federer és a spanyol Rafael Nadal - bejutott a negyeddöntőbe a Montrealban zajló férfi tenisztornán.

A világelső, első helyen rangsorolt svájci Roger Federer honfitársát, Stanislas Wawrinkát győzte le a nyolcaddöntőben, akivel tavaly Pekingben olimpiai aranyérmes lett párosban.

A korábbi ranglistavezető spanyol Rafael Nadallal is számolni kell a legjobb nyolc között, miután két szettben túljutott a német Philipp Petzschneren. A címvédő mallorcai klasszis játékán aligha lehetett észrevenni, hogy térdsérülése miatt két hónapot kihagyott – egyébként visszatérése után ez volt az első mérkőzése, amely végig ment, hiszen az előző körben David Ferrer már az első szettben bedobta ellene a törölközőt.

Nadal simán győzött (MTI/EPA)

Nadal simán győzött (MTI/EPA)

Federer a francia Jo-Wilfried Tsongával, Nadal pedig az argentin Juan Martin del Potróval találkozik a negyeddöntőben, amelynek mezőnyét a 3 millió dollár összdíjazású Mesterverseny első nyolc kiemeltje alkotja.

Közülük talán Andy Murray van a legjobb formában, a világranglistán harmadik brit teniszező mindenesetre esélyt sem adott a spanyol Juan Carlos Ferrerónak, mindössze négy gémet engedélyezett ellenfelének. „Fizikailag ugyan még van mit javulnom, de fejben már megfelelően friss vagyok” – Murray, aki legközelebb az orosz Nyikolaj Davigyenkóval csap össze.

A szerb Novak Djokovics is könnyedén, sima két szettben vette az újabb akadályt, soros riválisa, Andy Roddick viszont alaposan megizzadt Fernando Verdasco ellen. Az amerikai a harmadik szettben 6:5-nél negyven semmire állt, de a spanyol ellenfele fogadóként innen is kiharcolta a rövidítést, igaz, azt elbukta.

Montreal, férfi torna, nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Wawrinka (svájci) 6:3, 7:6
Nadal (spanyol, 2.)-Petzschner (német) 6:3, 6:2
A. Murray (brit, 3.)-Ferrero (spanyol) 6:1, 6:3
Djokovics (szerb, 4.)-Juzsnyij (orosz) 6:3, 6:4
Roddick (amerikai, 5.)-Verdasco (spanyol, 10.) 7:6, 4:6, 7:6
Del Potro (argentin, 6.)-Hanescu (román) 3:6, 6:3, 6:4
Tsonga (francia, 7.)-Simon (francia, 9.) 6:3, 6:3
Davigyenko (orosz, 8.)-Gonzalez (chilei, 11.) 7:6, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik