Élet-Stílus

NFL: új esélyt kapott a botrányhős irányító

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Philadelphia Eagles együttese kétéves szerződést kötött a börtönviselt Michael Vickkel.

A 29 éves irányítót illegális kutyaviadalok szervezése miatt 23 hónapos szabadságvesztéssel sújtották 2007 decemberében. Jó magaviselete miatt ugyan májusban elhagyhatta a börtönt, de július 20-ig a Hamptonban lévő villájában maradt háziőrizetben.

„Hiszek benne, hogy mindenki megérdemel egy második lehetőséget” – mondta Andy Read, a „sasok” vezetőedzője.

Michael Vick – aki korábban az egyik legjobban fizetett játékos volt – első szezonjában „csak” 1,6 millió dollárt keres majd új csapatában, míg az azt követőben ez az összeg 5,2 millió lesz.

Vick legkorábban a 6. játékhéten szerepelhet új csapatában, ugyanis Roger Goodell, az NFL első számú vezetője akkor dönt arról, hogy véglegesen visszakapja-e a játékengedélyét.
Más kérdés, hogy milyen szerep jut majd a számára a liga egyik legjobb irányítójaként számon tartott Donovan McNabb mellett.

Vicket a 2001-es drafton elsőként választotta az Atlanta Falcons csapata, amelynek színeiben hat idényen át játszott, s a 2004-es szezonban főcsoportdöntőig vezette az együttest, amely éppen Philadelphia Eaglestől szenvedett vereséget.

A „sólymok” idén júniusban bocsátották el az irányítót, aki háromszor szerepelhetett a liga All Star-meccsén, a Pro Bowlon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik