Élet-Stílus

Nem lesz balhé a magyar-románon

A rendőrség nem számít rendbontásra a szerda esti magyar-román barátságos labdarúgó-mérkőzésen, de kiemelt kockázatú rendezvényként kezeli azt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.

Tafferner Éva elmondta: a rendőrség arra számít, hogy a szerda esti mérkőzés nem a rendbontásról, hanem a Marian Cozmára való békés megemlékezésről fog szólni.

A rendőrség kiemelt kockázatú rendezvényként kezeli a szerda esti mérkőzést, ennek megfelelően külső és belső biztosítás is lesz. Mint mondta, a rendőrség a megfelelő létszámban, a szükséges erőkkel fogja biztosítani a rendezvényt.

A mérkőzésre 100-200 román szurkoló váltott jegyet, a drukkereket az országhatártól rendőrök kísérik a Puskás Ferenc Stadionhoz. A stadionban pedig biztonsági zónákkal választják el a két ország szurkolói. A mérkőzés miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az Ifjúság útján.

Nem lesz balhé a magyar-románon 1

A szerdai találkozót a február 8-án Veszprémben brutálisan meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezik meg. A két csapat szerdán 20 órai kezdettel csap össze a Puskás Ferenc Stadionban. A találkozó díszvendége Marian Cozma édesapja lesz, a találkozó előtti megemlékezésen pedig a két ország labdarúgó-szövetségén kívül képviselteti magát az MKB Veszprém, Veszprém városa és a Magyar Kézilabda Szövetség is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőn nyílt levélben fordult a szurkolókhoz, amelyben azt kérte a drukkerektől, hogy sportszerű eszközökkel szurkoljanak, ezzel is tisztelegve az elhunyt játékos előtt. Az MLSZ azt is közölte: aki bármilyen módon megzavarja az emlékezés méltóságát és a találkozó menetét, már az összecsapás közben eltávolítják a lelátóról, és kitiltják a magyar válogatott jövőbeni mérkőzéseiről.

A román válogatott hétfőn tartotta első budapesti edzését. Razvan Lucescu szövetségi kapitány kifejezte reményét, hogy a szerdai találkozó a sportszerűség jegyében zajlik majd a lelátókon is, és nem ismétlődnek meg az Európa Liga 2. selejtezőkörében, júliusban megrendezett Steaua-Újpest-mérkőzésen történt incidensek.

A Steaua és az Újpest bukaresti mérkőzésén, július közepén a Steaua szurkolói az egyik lelátón kifeszítettek egy magyarokat gyalázó transzparenst, az eset és más, a mérkőzés alatt történt rendbontások miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított. A budapesti visszavágón pedig a mérkőzés félidejében kisebb rendbontás alakult ki a stadionban, a magyar és a román szurkolók is petárdákat dobáltak át a másik csapat szurkolóinak szektorába. A rendőrök rövid időn belül megfékezték a rendbontókat, a román szurkolókat a részükre kijelölt szektor magyar szurkolóktól távolabbi részébe szorították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik