Élet-Stílus

Ultimátum Beckhamnek

David Beckham csak akkor kerülhet be az angol válogatottba a jövő nyári, dél-afrikai világbajnokságon, ha a mostani futballidénynek legkésőbb a második felére visszatér Európába Amerikából.

Az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello egy interjúban adott ultimátumot a Los Angeles Galaxy futballistájának, aki idén tavasszal az AC Milanban játszott. „Beckham tudja, hogy ha nem tér vissza decemberben valamelyik nagy európai bajnokságba, nincs esélye a vb-részvételre” – fogalmazott az olasz szakvezető a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban.

A 34 éves angol középpályás távol került a válogatottságtól, miután 2007-ben Spanyolországból, a Real Madridtól a tengerentúlra igazolt. Idén januárban kölcsönszerződés keretében a Los Angeles Galaxy átengedte őt az AC Milannak, s Beckham az olasz klubtagsággal párhuzamosan a nemzeti csapatba is visszatérhetett.

Ultimátum Beckhamnek 1

Most júliusban azonban újból csatlakoznia kellett amerikai klubjához, miáltal – távol Európától, így Capello figyelő tekintetétől is – megint veszélybe került válogatottbeli szereplése.

A hírek szerint a Milan vezetői a jövőben is tárt karokkal várnák, és a nyári átigazolási időszakban két angol együttes (Tottenham, Chelsea) is jelezte, hogy szívesen kölcsönvenné Beckhamet.

Az angol válogatott toronymagasan vezeti világbajnoki selejtezőcsoportját, hét meccsen a maximális 21 pontot szerezték. Beckhamék 26 gólt rúgtak, csak négyet kaptak, és jelenleg 10 ponttal előzik meg az egy meccsel kevesebbet játszó horvátokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik