Élet-Stílus

Megvédte címét del Potro

Az argentin Juan Martin del Potro megvédte címét a washingtoni férfi tenisztornán, miután nagy csatában legyőzte az amerikai Andy Roddickot.

A nagy hőség nagyon megviselte az argentin játékost, el is veszítette az első szettet, a folytatásban azonban összeszedte magát, előbb egyenlített, majd a döntő szettet a rövidítésben nyerve megvédte címét az 1,4 millió dollár összdíjazású tornán.

Del Potro – aki pályafutása hatodik, idei második tornagyőzelmét aratta – egy tenyeressel vetett véget a mérkőzésnek, Roddick azonban a labda a pályán kívül landolt, s a „sólyomszem” segítségét hívta, ám kiderült, a labda „csípte” a vonalat.

Hátrányból állt talpra (MTI/EPA)

Hátrányból állt talpra (MTI/EPA)

„Tényleg azt hittem, kinn volt, még az ellenfelem is azt mondta, meglehet, hogy kinn volt. Csalódott lettem, amikor ennek az ellenkezője bizonyosodott be” – mondta Roddick, aki először veszítette el a döntőt Washingtonban azután, hogy 2001-ben, 2005-ben és 2007-ben megnyerte a keménypályás tornát.

Az amerikai csalódott volt a vereség miatt, ugyanakkor amondó, játéka biztató az augusztus 31-én rajtoló US Open előtt. „Érzem, hogy a helyes úton vagyok…” – jegyezte meg.

A 20 éves argentin teniszező utóbb megjegyezte, Roddick mellett a kánikulával is meg kellett küzdenie: „az első szett után alig tudtam mozogni, nagyon szenvedtem a forróságtól”. Talán ez lehetett az oka annak, hogy mindháromszor – játszmánként egy alkalommal – kettős hibával bukta el az adogatójátékát.

„Elég hervasztó sok kettős hibát véteni, de arra gondoltam, ha összeszedem magam, nekem is lesz lehetőségem lesz elvenni a szervajátékát, szerencsére így is történt” – tette hozzá.

penetta nyert Los Angelesben

Flavia Pennetta nyerte a 700 ezer dollár összdíjazású, Los Angeles-i keménypályás női tenisztornát, miután a döntőben két szettben győzött az ausztrál Samantha Stosur ellen. A 27 éves olasz játékos nyolcadik alkalommal diadalmaskodott WTA-tornán. A kaliforniai viadalon tavaly döntős volt.

Washington, férfi torna, döntő:
Del Potro (argentin, 2.)-Roddick (amerikai, 1.) 3:6, 7:5, 7:6

Los Angeles, női torna, döntő:
Pennetta (olasz, 10.)-Stosur (ausztrál, 13.) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik