Élet-Stílus

Ferguson a bírót hibáztatja (videó)

Sir Alex Ferguson a bírót hibáztatja a Chelsea-től elszenvedett vereség után. A Manchester United szakvezetője nem érti, hogy a vasárnapi Szuperkupa-mérkőzésen Chris Foy miért nem állította ki a német Michael Ballackot.

Ferguson szerint Chris Foy az eredményt befolyásoló súlyos hibát vétett, amikor nem állította ki a Patrice Evrát könyökkel megütő Michael Ballackot. A bíró nem is állította meg a játékot az esetet követően, ráadásul a következő támadásból gólt szerzett a Chelsea, amellyel 2-1-re módosította az állást.

„A bírónak ki kellett volna állítania Ballackot, miután egyértelműen lekönyökölte Evrát. A bírónak látnia kellett, mi történt, hiszen akcióközelben volt, nem állt előtte senki” – magyarázta a 2-2-es döntetlennel véget ért találkozót büntetőkkel elveszítő manchesteriek szakvezetője.

„Nem hibáztatom a Chelsea játékosait azért, mert nem rúgták ki a labdát, miután Evra a földön maradt, ez ugyanis a profi futballmérkőzés volt” – tette hozzá a 67 esztendős skót szakember, aki nevetségesnek tartja, hogy kevésbé súlyos szabálytalanságoknál a játékvezető megállította a játékot, ilyen, egyértelműen kiállítást érő esetnél viszont semmit sem tett.

Ballack könyökölt, Lamprad gólt szerzett

Carlo Ancelotti, a Chelsea edzője a történtekkel kapcsolatban fontosnak tartotta elmondani, hogy játékosai nyilvánvalóan nem látták, hogy Evra a földön maradt. „A bíró ilyen esetekben megállíthatja a játékot, a labdarúgók pedig kirúghatják a labdát. Az utóbbi azért nem történt meg, mert a játékosaim nem látták, hogy Evra a földön maradt. Ha észreveszik, az oldalvonalon túlra küldik a labdát” – mondta az olasz tréner, aki első tétmérkőzése után mindjárt trófeával pózolhatott a Chelsea menedzsereként.

„Nyilván javulnunk kell még, de tetszik a játékosaim hozzáállása, és úgy érzem, készen állunk arra, hogy nekiveselkedjünk a számunkra fontos szezonnak” – tette hozzá a nyáron az AC Milantól érkezett Carlo Ancelotti.

Kollégája, Ferguson a vasárnapi mérkőzésen vállsérülést szenvedett Nanira nem számíthat a jövő heti bajnoki rajton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik