Élet-Stílus

Válogatott védőt igazolt a Debrecen

Bodnár László visszatért egykori klubjához A DVSC-TEVA csapatához. A játékos egyéves szerződést írt alá a debreceniekkel, ám januártól szeretne ismét külföldön futballozni.

A debreceni klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu szerint a DVSC megállapodott a válogatott jobbhátvéddel. A labdarúgó elmondta, hogy januártól ismét szeretne külföldön futballozni.

Bár több ajánlata is volt, úgy döntött, hogy a nagy tettekre készülő egykori együttesét segíti a nemzetközi szereplésben. A 30 éves játékos egy évre szóló szerződést kötött klubbal. A mátészalkai származású védő a DVSC-nél kezdte profi pályafutását. Az NB I-ben az 1996/1997-es szezonban mutatkozott be.

Abban az idényben mindössze egy bajnoki mérkőzést játszott, a következő években azonban egyre több alkalommal kapott szerepet. A 2000–2001-es idényt már légiósként kezdte, miután a Dinamo Kijev szerződtette.

Bodnár hazatért nevelőegyesületéhez (MTI)

Bodnár visszatért nevelőegyesületéhez (MTI)

A kijevieknél érte el legnagyobb sikereit – a Dinamóval több alkalommal a Bajnokok Ligájában is játszott, sőt, az ukránok csapatában a Levszki Szófia, a debreceniek soron következő ellenfele ellen is pályára lépett – a BL- és UEFA-szereplések mellett kétszer volt bajnok, egyszer ezüstérmes, egyszeres kupagyőztes és kupadöntős.

Az Arszenal Kijev és a holland Roda érintésével a Red Bull csapatához kerülő bekk Ausztriában sem vallott szégyent, a salzburgiakkal ismét szerepelt az európai kupaporondon, több alkalommal pályára lépett mind a Bajnokok Ligájában, mind az UEFA-kupában. Idén lejáró szerződését azonban nem hosszabbította meg a klub, így került a játékos ismét Debrecenbe.

Bodnár László a válogatottban is alapember. A nemzeti együttesben 2000. október 11-én mutatkozott be a nemzeti csapatban, s azóta kisebb kihagyások ellenére rendre számítanak rá; legutóbb 2009. április 1-én lépett pályára, akkor végigjátszotta a máltaiak elleni 3-0-ra végződő vb-selejtezőt.

Jelenleg is tagja a keretnek, így hétfő reggel – újdonsült csapattársával, Rudolf Gergellyel együtt – csatlakozik a Románia elleni barátságos meccsre készülő együtteshez.

A barátságos mérkőzést szerdán 20 órakor rendezik a Puskás-stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik