Élet-Stílus

Hargreaves ismét Münchenben

Az angol válogatott középpályás egykori klubja városában, Münchenben kúrálja magát. A sok sérüléssel küszködő futballista idén aligha léphet pályára.

A brit News of the World információi szerint Owen Hargreaves-re Münchenben speciális gyógykezelés vár. A védekező középpályás a közelmúltban az Egyesült Államokban járt, ahol az elismert térd- és ízületspecialista, Dr. Richard Steadman irányította rehabilitációját.

A futballista kálváriája tavaly kezdődött, ínproblémái miatt tavasszal megoperálták a térdét. Ezt nem sokkal később egy másik műtét követte – ekkor a másik térde következett.

Bár idén májusban Sir Alex Ferguson optimistán még azt nyilatkozta, hogy szeptembertől számít a kanadai születésű játékosra, mára kiderült, hogy Hargreaves legjobb esetben decemberben térhet vissza.

Németországban a manchesteri játékost az elismert Dr. Hans Muller-Wolfahrt kezeli majd, a szaktekintély ugyanakkor kizárta annak lehetőségét, hogy a játékos még idén pályára lépjen, sőt.

Nem kizárt, hogy a futballistát idő előtti visszavonulásra készteti szervezet – bár Ferguson jelezte, hogy az Old Traffordon türelemmel viselik játékosuk hányattatásait, egy újabb sérülés valószínűleg az angol bajnok vezetőségét is gondolkodóba ejtheti.

Hargreaves baja ugyanis emlékeztet az épp visszatérését tervező teniszező, Rafael Nadal problémájára: túlerőltetés és anyagfáradás.

Mindkét sportoló legnagyobb dilemmája, hogy az álló pozícióból történő rövid de gyors sprinteknél fellépő fokozott terhelés miatt ismételten fennáll a sérülés veszélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik