Élet-Stílus

Kovács Attila kikapott

Kovács Attila pontozásos vereséget szenvedett a dél-afrikai Bloemfonteinben, ahol péntek este a helyi Bongani Mwelasével csapott össze a WBF nagyváltósúlyú vb- címéért.

A magyar öklöző küzdelmes és látványos mérkőzésen maradt alul a hazaiak versenyzőjével szemben. A korábbi IBO-világbajnok győri öklözőre a találkozó szoros, kiegyenlített első menetei után, az 5. felvonásban, egy elcsúszást követően a bíró rászámolt.

A Vipera becenévre hallgató Kovács gyorsan összeszedte magát, és megfordította a mérkőzés állását, már-már KO-közelbe sodorva Mwelasét. A nagy iramban azonban Kovács ereje is elfogyott, így nem tudta lefiniselni ellenfelét.

Az afrikai harcos gyorsan regenerálódott, a kritikus percek után magyar riválisa fölé nőtt. A 11. menetben padlóra is került Kovács, aki hatalmas szívvel összeszedte magát, és a zárófelvonásban megpróbálta kiütni a behozhatatlan előnnyel vezető afrikait, de nem sikerült a bravúr.

A látványos 12 menetet követően a bírók egyhangú pontozással – 117-111, 118-111, 115-112 arányban – Mwelasét látták jobbnak.

A dél-afrikai ezzel begyűjtötte a WBF nagyváltósúlyú bajnoki övét, és mérlege továbbra is százszázalékos, míg Kovács 4. vereségét könyvelte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik