Élet-Stílus

Legyőzhető ellenfelet kaphat a Debrecen

Görög, svájci, dán, bolgár vagy izraeli csapat ellen vívhatja ki a Bajnokok Ligája főtáblájára jutást a Debrecen labdarúgócsapata, miután szerdán továbbjutott a negyedik, utolsó selejtezőkörbe.

A párosítások sorsolását pénteken 12 órakor tartják, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában. Az UEFA értékszámok alapján állítja össze a kiemelt és a nem kiemelt csapatok listáját, amelyen a DVSC-TEVA a bajnokok ágán, a harmadik körből továbbjutott együttesek között az utolsó előtti helyen, tehát nem kiemeltként szerepel.

Ennek megfelelően a kiemelt Olimpiakosz Pireusz, Zürich, Levszki Szófia, FC Köbenhavn vagy Maccabi Haifa lehet a következő ellenfele. A nem kiemelt gárdák között szerepel a DVSC-TEVA alakulata mellett a Salzburg, az Apoel Nicosia, a Ventspils és a Sheriff Tiraspol.

A Bajnokok Ligájában 22 csapat szerepel automatikusan a főtáblán, hozzájuk csatlakozik további tíz gárda. Öt a felsorolt együttesek közül, a bajnokok ágáról, öt pedig a nem bajnokok ágáról.

Utóbbi sorozatban a harmadik fordulóból továbbjutott Sporting, Panatinaikosz, Celtic, Anderlecht és FC Timisoara az utolsó selejtezőkörben bekapcsolódó Arsenalt, Olympique Lyont, Stuttgartot, Fiorentinát vagy Atlético Madridot kaphatja ellenfélként.

A párharcok győztesei a BL főtáblájára jutnak, míg a vesztesek az Európa Liga csoportküzdelmeibe kapcsolódnak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik