Élet-Stílus

Bő félmilliárdot ér a debreceni továbbjutás

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője szerint a második félidőre megnyugodott a csapata, s ennek köszönhető, hogy újra 1-0-ra legyőzte a Levadia Tallinnt, ezzel pedig bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójába. Így a magyar bajnok két mérkőzésre van a főtáblától.

“Nem gondoltuk azt, hogy könnyű lesz, és nem is lett az – mondta Herczeg. – Az első félidőben idegesek és feszültek voltunk. Emiatt nem lehetett olyan pontos a játékunk, mint azt szerettük volna. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Én úgy érzem, hogy nekünk nagyobb helyzeteink alakultak ki.”

“A második félidőben már nyugodtabban lépett pályára a társaság. Pontosabban, gyorsabban és agresszívabban játszottunk. Több támadást végig tudtunk vinni, és ezek közül egyet sikerült befejeznünk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült kivívni a továbbjutást.”

Szurkolói örömünnep Debrecenben (MTI)

Szurkolói örömünnep Debrecenben (MTI)

A vendégek vezetőedzője nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Marko Kristal másodedző elismerte, hogy jobb volt a DVSC-TEVA:
“Nem tudtunk ma sikeresek lenni. Gratulálunk a hazai csapatnak. Mi mindent megtettünk, amit csak lehetett. A jobb csapat győzött.”

A Debrecen a továbbjutásával már 2,1 millió eurót (556 millió forint) keresett, ennyi jár ugyanis azoknak a csapatoknak, amelyek nem jutnak a negyedik körből a BL csoportküzdelmeibe. Ehhez jön majd az Európa Liga főtábláján való szereplésért járó pénz.

A BL-csoportkör elérése esetén minimum 7,1 millió euróval (1,9 milliárd forint) számolhat az egyesület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik