Élet-Stílus

Pirlo az AC Milanból megy nyugdíjba

Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa kijelentette: nem adják el Andrea Pirlót, az együttes világbajnok középpályása Milánóban fejezi be a pályafutását. Didier Drogba pedig további három évvel meghosszabbította szerződését a Chelsea-vel.

A klub tulajdonosa szerdán kerek perec kijelentette, az új vezetőedző, Leonardo kérésének megfelelően nem adják el Andrea Pirlót, a csapat világbajnok középpályása Milánóból megy majd nyugdíjba. Ennek megfelelően a milánói piros-feketék nemet mondtak a Chelsea egyébként kedvező ajánlatára.

A londoni klub állítólag nyolcmillió eurót adott volna a 30 esztendős, pazar rúgótechnikájú labdarúgóért, továbbá a perui Claudio Pizarrót is a milánóiak rendelkezésére bocsátotta volna.

Silvio Berlusconi azt is elárulta, hogy még a nyáron minőségi támadót szeretnének hozni a klubhoz – és akadnak jelöltek is.

Olasz lapértesülések szerint a brazil Luis Fabianóval (Sevilla), a holland Klaas-Jan Huntelaarral (Real Madrid) vagy Pizarróval (Chelsesa) erősödhet az AC Milan labdarúgócsapatának kerete.

A Corriere dello Sport többet tud, legalábbis az értesülései szerint az AC Milan már meg is egyezett a Real Madriddal Huntelaar átigazolásának ügyében. Ezek szerint a gólerős támadóért 15 millió euró körüli összeget fizet a lombardiai klub. A 25 éves futballista négy évre szóló szerződést köt, idényenként 3,5 millió eurós fizetésért. Real megerősítette a tárgyalás tényét, de közölte: egyezség egyelőre nincs.

Drogba hosszabbított

A másik milánói klubbal, az Interrel többször is szóba hozott Didier Drogba szerdán további három évvel meghosszabbította szerződését a Chelsea-vel, így 2012-ig marad a londoni klub alkalmazottja. „Szeretem ezt a klubot, és továbbra is az a célom, hogy trófeákat nyerjek vele. Legfőképpen a Bajnokok Ligáját szeretném megnyerni a Chelsea-vel, bízom benne, hogy idén miénk lesz a kupa” – mondta az elefántcsontparti támadó.

Didier Drogba 2004-ben a Marseille-től szerződött a „kékhez”, azóta két bajnoki címet (2005, 2006), két FA-Kupát (2007, 2009), valamint két Ligakupát (2005, 2007) nyert a Chelsea-vel.

Ribéry új edz

Csaknem egy hónap elteltével ismét csapatával együtt edzett Franck Ribéry, a Bayern München francia válogatott labdarúgója. A müncheniek 26 éves középpályása ezt megelőzően július 12-én tréningezett utoljára a társaival.

Luis van Gaal, a Bayern München holland vezetőedzője azt mondta: biztos, hogy Ribéry nem lesz a kezdőcsapat tagja a szombati, Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésen, de azt még nem tudja, hogy a cserék közé nevezi-e őt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik