Élet-Stílus

Hazai pályán is nyert a Debrecen

A Debrecen kettős győzelemmel, összesítésben 2-0-val jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába, miután a hazai visszavágón is egy góllal nyert az észt aranyérmes Levadia Tallinn együttese ellen.

Az első félidőben javarészt az odavágón, Tallinnban egy góllal diadalmaskodott Loki birtokolta többet a labdát, több helyzete volt, de az észtek sem csupán a védekezéssel törődtek.

Hazai oldalon a legnagyobb lehetőséget Rudolf hagyta ki: a válogatott játékos a 23. percben ziccerben a bal alsó sarok mellé küldte a labdát.

Később ugyanő egy formás támadás végén pörgetett. A csatártárs, Coulibaly lábában is benne volt a gól, de egy ideig benne is maradt, mivel a francia csatár a kapust találta el.

Az egyik legjobbja, az eltiltott Nahk nélkül felálló Levadia ezúttal is „hajtós, gürizős” futballal rukkolt elő, többnyire hosszan előrevágott labdákkal igyekezett veszélyt okozni – egyszer komolyabban sikerült is. Andrejev helyzeténél azonban Polekszics bravúrral hárított, majd egy szögletet követően Bernáth tisztázott a gólvonalról Morozov bólintása után.

Coulibaly mindent eldöntött (Galéria)

Coulibaly mindent eldöntött (Galéria)

A második játékrészben is nagy tempóban futballoztak a csapatok. Rudolf lövését a kapus lábbal hárította, átellenben pedig Ivanov ijesztgetett, mintegy 18 méterről alig lőtt mellé.
A 70. percben már betalált a DVSC (Szakály centerezése nyomán Coulibaly közelről helyezett a hálóba), és ezzel nemcsak a mérkőzést, hanem a továbbjutást is eldöntötte.

A folytatásban Malov próbálkozását Polekszics bravúrral védte, a másik oldalon pedig Oláh növelhette volna a különbséget, de kimaradtak a helyzetei. A debreceni drukkerek Malov kiállítása után, tíz perccel a vége előtt elkezdték ünnepelni kedvenceiket, akik megérdemelten jutottak be a selejtező negyedik körébe.

Kettős győzelemmel jutott tovább a Loki (Még több kép)

Kettős győzelemmel jutott tovább a Loki (Még több kép)

Ha a magyar bajnok a következő akadályon is túl jut, a BL főtáblájára kerül, ellenkező esetben pedig az Európa Liga csoportkörében folytathatja a szereplését. A soros selejtezőkör (amelynek sorsolására pénteken kerül majd sor) meccseit is beleszámítva még legalább nyolc európai találkozó vár a Lokira.

kiesett az uefa-kupa-győztes

Az UEFA-kupa-győztes ukrán Sahtar Donyeck gól nélküli döntetlent játszott az FC Timisoara otthonában, így – mivel az első mérkőzés 2-2 volt – a román csapat jutott tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. kör, visszavágó:
Debrecen-Levadia Tallinn (észt) 1-0 (0-0)
Debrecen, Oláh Gábor utca, v.: Skomina (szlovén)
Gól: Coulibaly (70.)
Kiállítva: Malov (80.)
Debrecen: Polekszics – Bernáth (Dombi, 65.), Komlósi, Mészáros, Fodor – Czvitkovics, Varga, Kiss, Szakály P. – Coulibaly (Oláh, 71.), Rudolf (Szűcs I., 89.)
Levadia Tallinn: Kaalma – Marmor (Sisov, 20.), Kalimullin, Morozov, Teniste – Malov, Saarelma, Ivanov, S. Puri – Guszev, Andrejev (Zelinski, 46.)
Továbbjutott: a Debrecen, 2-0-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik