Élet-Stílus

40 milliót fizet az Inter az MTK-nak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfői ítélete szerint az Internazionale 150 ezer euró (39,75 millió forint) nevelési költségtérítést köteles fizetni az MTK labdarúgócsapatának Filkor Attila képzése után.

“Ezzel az ítélettel nemcsak az MTK nyert, hanem minden utánpótlásnevelő egyesület vagy akadémia Magyarországon – nyilatkozta Domonyai László klubigazgató a klub honlapján. – Az MTK, mint ahogy a többi akadémia is, rengeteget áldoz az utánpótlásnevelésre. Bebizonyosodott, hogy a nevelő klubokat nem lehet becsapni, a szabályok mindenkire vonatkoznak.”

Az MTK azért fordult a svájci illetőségű szervezethez, mert az olasz sztárcsapat még 2006-ban egy máltai klubon keresztül szerződtette le a fiatal futballistát, de a nevelési költséget nem fizette ki.

A CAS döntésének indokolásában rámutat arra a tényre, hogy – mivel a máltai klub nem jöhet számításba, mint a játékosból bármilyen módon profitáló egyesület, hiszen ott Filkor Attila összesen hét napot töltött minden eredmény vagy teljesítmény nélkül – megállapítható, az Internazionale az a klub, amely az MTK befektetéséből profitál, így az milánóiaknak kell az MTK-t kompenzálniuk.

Filkor jelenleg az olasz másodosztályú US Sassaulóban szerepel kölcsönjátékosként

Ajánlott videó

Olvasói sztorik