Élet-Stílus

Az ú jinfluenza megakadályozhatja a szurkolást

Oroszország legfőbb tisztifőorvosa az újinfluenza-járvány miatt lebeszélné az szurkolókat arról, hogy Walesben drukkoljanak a válogatottnak a vb-selejtezőn.

Az orosz labdarúgó-válogatott szeptember 9-én Cardiffban játszik világbajnoki selejtezőt, és nagy szüksége lenne a szurkolói biztatására, de Oroszország legfőbb tisztifőorvosa igyekeszik lebeszélni a futballdrukkereket a walesi kalandról.

Nagy-Britannia az új influenzás megbetegedéseket tekintve a kontinens „legfertőzöttebb” országa, a múlt héten mintegy 110 ezer új beteget regisztráltak. Oroszországot viszont eddig megkímélte a vírus – jelenleg „csak” 55 betegről tudnak.

„Igyekszünk lebeszélni a honfitársainkat arról, hogy a mérkőzés miatt Nagy-Britanniába látogassanak” – mondta Gennagyij Oniscsenko tisztifőorvos, aki szerint a futballstadion különösen „veszélyes”, így kerülendő helynek számít, mivel szurkolók teli torokból kiabálnak, márpedig a vírus cseppfertőzéssel terjed.

A szurkolók szövetségének vezetője ugyanakkor nem veszi komolyan a figyelmeztetést.

„Azt ajánljuk a szurkolóknak, hogy Walesben wiskeyt fogyasszanak, ez esetben megkímélhetik magukat a tünetektől” – viccelődött Alekszander Sprgin.

Bár valamivel „finomabban” fogalmazott, Andrej Maloszolov, a labdarúgó-szövetség szóvivője sem tartja kötelező érvényűnek Oniscsenko tanácsát. „Hasznos dolgokat mond, de a labdarúgás az labdarúgás. Az orosz csapat kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll, s reméljük, hogy a szurkolóink támogatásával sikerül megszereznie a három pontot” – nyilatkozta Maloszolov.

Az orosz válogatott 15 ponttal jelenleg második helyen áll csoportjában a 16 egységet gyűjtött Németország mögött, míg Wales egy meccsel többet játszva a negyedik kilenc ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik