Élet-Stílus

Új csapattársat kap Alonso

A Renault Forma-1-es csapata levélben tudatta Nelson Piquet Juniorral, hogy ebben az idényben már nem számítanak rá.

“Üzenetet kaptam a Renault F1-es istállótól, amelyben közölték velem, hogy ebben a szezonban már nem én vezetem a versenyautót” – írta közleményében a 24 esztendős brazil pilóta, majd élesen bírálta menedzserét, Flavio Briatorét, a Renault csapatfőnökét.

“A menedzser azért van, hogy támogasson, buzdítson és lehetőségeket biztosítson. Az én esetemben épp az ellenkezője történt, Briatore egyszerűen kivégzett. A feltételek, amelyekbe az elmúlt két évben bele kellett egyeznem, meglehetősen furcsák voltak, és akkor még finoman fogalmaztam.”

Új csapattársat kap Alonso 1

Piquet hozzátette: úgy érzi, ezzel lezárult pályafutása legnehezebb időszaka, és lehetőséget lát arra, hogy továbblépjen, majd győzelemre esélyes versenyzőként térjen vissza a Forma-1-be.

A brazil O Estado de Sao Paulo című napilap szerint Piquet édesapja, Nelson, Peter Sauberrel közösen tervezi megvásárolni a BMW F1-es istállót, amelynek vezetősége múlt szerdán jelentette be, hogy az év végén távozik az autósport elitkategóriájából.

Piquet 2008-ban érkezett a francia istállóhoz, azóta 28 futamon 19 pontot szerzett, de az idén még egyszer sem sikerült pontszerző helyen célba érnie.

A Renault-t a versenybíróság eltiltotta a három hét múlva esedékes valenciai Európa Nagydíjtól, mert a magyar futamon egy rosszul rögzített csavar miatt elszabadult Fernando Alonso autójának kereke. A csapat fellebbezett a büntetés ellen, így a végső ítéletet a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága hozza meg augusztus 17-i tárgyalásán. A döntést másnap hirdetik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik