Élet-Stílus

Összes légiósát elküldte az Alba Volán

Svéd válogatott jégkorongossal erősített az Alba Volán 19 jégkorongcsapata. Alaposan átalakul a magyar bajnok kerete, hiszen az összes légiósától megszabadult a klub.

A székesfehérvári klub hétfői közleménye szerint Oscar Ackerström egy évre kötelezte el magát. A 37 esztendős védő svéd bajnok, hazáján kívül Finnországban, Svájcban és Németországban játszott.

Egy másik hátvéd, a finn Juha Alen is aláírt az Alba Volánhoz. A 28 éves hokis tengerentúli játékjogát 2003-ban lefoglalta az Anaheim, ám csak az NHL-es gárda tartalékegyüttesében jutott szóhoz.

A két hátvéd mellett a Szuper Levente helyére érkező finn kapus, Tommi Satosaari, valamint az erdélyi Mihály Árpád is a héten csatlakozik a Dunaújvárosban tréningező Alba Volánhoz.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek elmondta: még egy center leigazolását tervezik, és eldőlt, hogy az elmúlt szezonban a Volánban megfordult légiósok közül senki sem marad.

A csapat tagjai az elmúlt hetekben intenzív szárazedzéseken vettek részt, a múlt heti felmérések bizonyították, komoly előrelépés történt az erőnlétükben. A gárda előtt álló feladatokat vasárnap kora este egy csapatértekezlet keretében vázolta az új edző, Jarmo Tolvanen. A cél az idei szezonra: a rájátszás az osztrák bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik