Élet-Stílus

Büntetőpárbajban bukott el a Juventus (videó)

Az Aston Villa nyerte meg a Béke-kupa elnevezésű felkészülési tornát, miután a vasárnap késő esti döntőben tizenegyesekkel legyőzte a Juventus együttesét.

Vasárnap éjszaka az Aston Villa játékosai emelhették magasba a Béke-kupát, miután a sevillai fináléban büntetőkkel két vállra fektették az elődöntőben a Real Madridot búcsúztató Juventust, amelyben Alessandro del Piero és Fabio Cannavaro is csak a kispadon kapott helyet. Előbbi csereként azért beszállt.

Ashley Young helyzetével kezdődött a mérkőzés, átellenben a brazil Felipe Melo veszélyeztetett, majd Vincenzo Iaquinta szerezhetett volna gólt, fejese nyomán azonban a kapu mellé szállt a labda. Az első félidő legnagyobb helyzetét Marc Albrighton hagyta ki: lapos lövését védte Gianluigi Buffon.

A szünet után fokozta a tempót az olasz csapat, ugyanakkor Brad Guzan eszén nem tudott túljárni. A 63. percben David Trezequet ziccert hibázott. A francia válogatott csatárnak a hosszabbításban is akadt helyzete, de Guzan volt a végállomás.

Büntetőpárbaj

A 24 esztendős amerikai kapus a büntetőpárbajban aztán a veterán Del Piero és Vincenzo Iaquinta próbálkozását is hárította, míg angol részről Steve Sidwell és Chris Herd sem tudta a tizenegyes pontról a hálóba küldeni a labdát.

Az utolsó körben Carlos Cuellar már betalált, Nicola Legrottaglie viszont hibázott, így 4-3-mal az Aston Villa nyerte a szétlövést és a győztesnek járó trófeát.

Béke-kupa, döntő:
Aston Villa-Juventus 0-0, 11-esekkel: 4-3
Aston Villa: Guzan – Lichaj, Cuellar, Davies, Shorey (Lowry, 72.) – Albrighton, Reo-Coker, Sidwell, Young – Weimann (Bannan, 74.), Carew (Herd, 92.)
Juventus: Buffon – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro (Grygera, 39.) – Camoranesi (Del Piero, 89.), Melo, Marchisio (C. Zanetti, 56.), Giovinco (Amauri, 91.) – Iaquinta, Trezeguet

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik