Élet-Stílus

Beáll a város

Augusztusban útfelújítási nagyüzem indult a fővárosban, olyan nagy forgalmú utakat jó elkerülniük az autósoknak, mint a Thököly, vagy a Hűvösvölgyi út, a Nagykörúton pedig a sínfelújítás szűkíti az autósok sávjait. Az „ igazi ménkű” augusztus 21-én csap be, amikor lezárják a Margit hidat.

Augusztus elsején kezdték a nagykörúti villamos pálya felújítását, hétfőn megkezdődtek a Thököly úti munkálatok is. Félpályás útlezárásra kell számítani a II. kerületben a Hűvösvölgyi úton a Budakeszi út és a Hidegkúti út közötti szakaszon, valamint a XI. kerületi Menyecske utcában is felújítási munkák akadályozzák a forgalmat a Balatoni és a Neszmélyi út között.

Zuglóban a Thököly úton a Dózsa György út és a Hungária körút között, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja közti szakaszon dolgoznak. Ezeken a szakaszokon irányonként egy-egy sávban lehet közlekedni.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

A Nagykörúton a 4-6-os villamosok a Blaha Lujza tér és a Fehérvári út, illetve a Móricz Zsigmond körtér között járnak. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között villamospótló autóbuszok közlekednek. Szakaszosan buszsávot alakítottak ki, ahol megtiltották a parkolást, a Jászai Mari térnél mindkét irányban csak a külső sávban lehet közlekedni.

A felújítás augusztus 19-ig tart, a BKV napi negyvenkét buszt állít forgalomba, hogy tartani tudják a csúcsidőben 1-2 perces, csúcsidőn kívül 2-3 perces indulásokat. A társaság szóvivőjének tájékoztatása szerint egyelőre komolyabb fennakadás nem történt, a járatok jól kihasználtak, a buszok akadálytalan közlekedését a BKV forgalmistái mellett rendőrök is segítik.

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

KÉPGALÉRIA! (fotó: Gáti András/FN)

Autósoknak és a tömegközlekedést használóknak egyaránt jó hír lehet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a héten nem kell számolni kánikulával. A maximum 28-29 fokos meleget időnként záporok, zivatarok enyhítik. Ez nem csak a közlekedők komfortérzete miatt jelentős tényező, ilyen méretű dugóknál természetes a levegő szennyezettségének növekedése, ugyanakkor az időjárási körülmények (főleg a szeles idő) kedvezőek is lehetnek a légszennyezettségre nézve – árulta el az FN-nek Pappné dr. Ferenczi Zita, a Levegőkörnyezet-elemző Osztály osztályvezetője.

Az útfelújítási munkák októberig folytatódnak, négy hónap alatt 23 különböző útszakaszt újítanak fel, vagy építenek át. A Margit hidat augusztus 21-től nem használhatják majd az autósok, előreláthatólag egy évig. Busszal és villamossal a felújítás ideje alatt is közlekedhetünk a hídon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik