Élet-Stílus

Egygólos MTK-győzelem a Honvéd ellen

A bajnokságban folytatódott a Honvéd vesszőfutása, a kispestiek a Fenerbahce elleni buktát követően az MTK otthonában is kikaptak. Az Újpest simán verte a kecskemétieket üres lelátók előtt.

Bátrán kezdett a Honvéd idegenben, mégis az MTK szerzett vezetést Molnár bombagóljával. A vendégek azonnal egyenlítettek, de ezután egyetlen komoly helyzetük nem volt. A hazaiak folyamatosan támadtak, és a szünetre egygólos előnnyel vonultak.

A második játékrészt ismét a Honvéd kezdte jobban, de rohamai tíz perc után alábbhagytak. A hátralévő időben a hazaiak futballoztak veszélyesebben, többször eldönthették volna a találkozó sorsát, de végül nem változott az eredmény.

Hiába repül Németh Gábor (MTI)

Hiába repül Németh Gábor (MTI)

A UTE-Kecskemét találkozót zárt kapuk mögött játszották, mert a lila-fehérek szurkolói az elmúlt idényben a Fehérvár elleni összecsapáson botrányt okoztak, s a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy az Újpestnek az első három hazai bajnokiját üres lelátók előtt kell megrendeznie.

Jól kezdett a kecskeméti együttes, több helyzetet is kidolgozott, ám az Újpest az első negyedóra után fokozatosan átvette a játék irányítását és Kabát Péter góljával a vezetést is megszerezte. Az előnyt Tisza Tibor egy nagyszerű csavarással duplázta meg nem sokkal a szünet előtt.

A fordulást követően hamar eldönthette volna a mérkőzést a hazai csapat, de előbb Rajczi Péter gólját nem adták meg les miatt, majd Kabát hibázott.

A folytatásban sem változott a játék: a kecskemétiek rendkívül gyengén futballoztak, elképesztően sokat hibáztak, míg az Újpest magabiztosan tartotta a labdát, ráadásul Simon a végén még betalált. Yannick ugyan szépített, de az Újpest összességében könnyedén nyerte meg a mérkőzést.

Soproni Liga, 2. forduló:
MTK Budapest-Budapest Honvéd 2-1 (2-1)
Gól: Molnár M. (7.), Lencse (23.), illetve Hajdú (10.)

Újpest FC – Kecskeméti TE-ERECO 3-1 (2-0)
Gól: Kabát (22.), Tisza (36.), Simon (89.), illetve Yannick (90.)

Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)
Gól: Petrók (59.), Reszli (77.), Zahorecz (88.)

További eredmények:
Vasas-Győri ETO 0-2
Ferencváros-Zalaegerszeg 4-1
DVSC-TEVA – Lombard FC Pápa 2-0
Paksi FC-Nyíregyháza Spartacus 1-0
Videoton FC-Diósgyőri VTK 3-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik