Élet-Stílus

Szerb győzelem a pólódöntőben

Óriási csatában, hosszabbítás után büntetőkkel győzte le a spanyol csapatot a szerb válogatott a vízilabda-döntőben. Hiába lőtt hét gólt a fináléban Xavier Garcia, végül a magyarokat a nyolc között búcsúztató délszlávok ünnepelhettek.

A két csapat a csoportkörben már összefutott egymással, és akkor némi meglepetésre két góllal nyertek a spanyolok, akik a negyeddöntőben a kanadaiakat, majd az amerikaiakat verték. A szerbek csoportmásodikként léptek tovább, a nyolc közé jutásért plusz meccset kellett játszaniuk az olaszokkal, majd következtek a mieink és a horvátok.

Az első negyedben úgy tűnt, hogy két játékos különharcát hozza az összecsapás. A szerbeknél Vanja Udivocic háromszor, a spanyoloknál Garcia két góljával zárult az első nyolc perc (3-2). A szünetig aztán már nem esett gól.

Szerb öröm (MTI/EPA)

Szerb öröm (MTI/EPA)

A folytatásban rendre a szerbeknél volt az előny, egyszer sikerült is két góllal meglépniük, de a megállíthatatlan Garcia vezérletével a spanyolok visszakapaszkodtak.

Az utolsó másodpercekben szerzett találattal a hét gólig jutó Garcia hosszabbításra mentette a meccset, ahol az ő bombájával – a változatosság kedvéért – a spanyolok kerültek előnybe. Radjen révén érkezett a szerb válasz, és ezzel az ötméteresek.

Az első ötösben mindkét oldalon kétszer hibáztak, a „hirtelen halálban”, a 9. párban végül a szerbek javára dőlt el a párharc.

Róma, világbajnokság, férfiak, döntő:
Szerbia-Spanyolország 14-13 (3-2, 0-0, 1-2, 2-2, 1-1, 0-0), büntetőkkel: 7-6

A további sorrend:
3. Horvátország
4. Egyesült Államok
5. Magyarország
6. Németország
7. Románia
8. Kanada
9. Montenegró
10. Ausztrália
11. Olaszország
12. Kína
13. Brazília
14. Macedónia
15. Dél-Afrika
16. Kazahsztán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik