Élet-Stílus

Hazai siker a Finn-ralin

A hazai környezetben szereplő Mikko Hirvonen nyerte a rali-világbajnokság finnországi versenyét. Őt a vb-címvédő francia Sébastien Loeb és a szintén finn Jari-Matti Latvala követi a dobogón. Összetettben növelte az előnyét Hirvonen.

A finn versenyző már az első napot az élen zárta, és a szombati hibátlan vezetéssel bebiztosította a győzelmét, miután a legnagyobb riválisa balszerencsés volt. Loeb a második napon egy kátyúba hajtott, megrongálta az egyik kerekét, és értékes másodperceket veszített Hirvonnel szemben.

A finnek csak arra kellett ügyelnie vasárnap, hogy a célig megőrizze a kényelmes előnyét. Nem hibázott, és pályafutása során először diadalmaskodott a hazai versenyen. “Gyerekkoromban állandóan néztem a tévében a Finn-ralit, fantasztikus érzés, hogy most én pezsgőzhetek a célban” – nyilatkozta Hirvonen, aki a győzelmével hárompontosra növelte az előnyét összetettben.

Hazai siker a Finn-ralin 1

A világbajnoki címvédő is elégedett volt az eredménnyel, azok után, hogy a legutóbbi két futamon kiesett. “Jó kis csata volt Mikkóval, sajnos a szombati balesetem után már nem maradt esélyem. Vesztettem két pontot összetettben, de még semmi sem dőlt el” – értékelt Loeb, aki közel 25 másodperccel előzte meg a harmadik Latvalát.

A Finn-ralin rajthoz állt a 2007-es Forma-1-es világbajnok finn Kimi Räikkönen is, de szereplését nem kísérte szerencse. A szombati utolsó előtti szakaszon még a 15. volt az összetettben, ám a záró gyorsaságin kiesett.

finn-rali, végeredmény

1. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus) 2:50:40.9 óra
2. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën C4) 25.1 mp
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus) 49.9 mp h.

Összetettben:
1. Hirvonen 68
2. Loeb 65
3. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4) 44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik