Élet-Stílus

Beckham csodagólt lőtt a Barcának – videó

A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 2-1-re legyőzte David Beckham csapatát, a Los Angeles Galaxyt. Az angol játékos egy gyönyörű szabadrúgásgólt lőtt, de a tartalékos katalánok így is hozták a meccset.

A 93 137 néző előtt rendezett találkozón a Barcelona tartalékos felállásban kezdett, négy alapember mellett (Messi, Alves, Marquez és Keita) csupa fiatal kapott lehetőséget Pep Guardiolától. A triplázó (bajnokság, kupa, BL) katalánok kedvéért megtelt a pasadenai Rose Bowl, az 1994-es vébé óta nem voltak ennyien focimeccsen az Egyesült Államokban.

A spanyolok hamar igazolták hírüket, azonnal magukhoz ragadták az irányítást, és egy védelmi kavarodás után megszerezték a vezetést: Saunders kapusról kipattanó labdára Messi érkezett, az ő lövését blokkolták, Rodriguez kísérlete azonban a hálóban kötött ki.

A Barcánál volt többet a labda, az amerikaiak kontrákkal próbálkoztak, de csak Beckham beíveléseinél voltak veszélyesek.

Beckhamnek megbocsátottak a szurkolók (MTI/EPA)

Beckhamnek megbocsátottak a szurkolók (MTI/EPA)

A szünet előtti pillanatokban a néhány napja még kifütyült Beckham egyenlített a közönség nagy örömére. Az angol középpályás 20 méterre a kaputól tette le a labdát, majd gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot.

A szünet után pihentette Messit a Barca trénere, ezzel a katalánok elveszítették a legveszélyesebb fegyverüket. Gól sokáig nem is született, bő óra elteltével aztán egy védelmi hibából eldöntötték a meccset a vendégek: Saunders botrányos felszabadítása után a tizenhatos vonalán kaptak bedobást a spanyolok, és a gyors passzok után Busquets lőtte el a labdát a kapus alatt.

Barátságos meccs:
Barcelona-Los Angeles Galaxy 2-1 (1-1)
Gól: Rodriguez (11.), Suarez (66.), illetve Beckham (44.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik