Élet-Stílus

Schumacher meglátogatta Massát

A korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt szombaton meglátogatta Budapesten a kórházban kezelt Felipe Massát. Schumi egyébként már gőzerővel készül a visszatérésre.

Elsőként, késő délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjára pályázó francia szakember ment az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Pap Károly utcai épületébe, hogy beszéljen a brazil pilótával, aki a Magyar Nagydíj egy héttel ezelőtti időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet. Todt kedden már egyszer meglátogatta a 28 éves versenyzőt.

A német világsztár dél után néhány perccel landolt Ferihegyen, ahonnan közvetlenül a kórházhoz hajtott, saját kezűleg vezetve egy piros Alfa Romeót. Az ÁEK előtt várakozó riporterekkel nem állt szóba, hanem egyenesen bement az épületbe.

Schumacher egy Alfa Romeóval hajtott a kórházhoz (MTI)

Schumacher egy Alfa Romeóval hajtott a kórházhoz (MTI)


„Jó, hogy láthattam Felipét, őszintén szólva meglepődtem, milyen kiváló kondícióban van ahhoz képest, hogy csupán egy hete volt a balesete” – nyilatkozta honlapján Schumacher.

Schumi megkezdte a felkészülést

A korábbi hétszeres világbajnok egyébként megkezdte Mugellóban a felkészülést a következő, valenciai futamra. A 2006-ban visszavonult, 40 éves német sztár pénteken 67 kört tett meg az istálló 2007-es autójával a házi tesztpályán.

„Az első tesztelés után egy kis izomlázam van. Majd meglátjuk, mit hoznak a következő napok” – jegyezte meg a német pilóta.

Közben folyamatosan zajlanak az egészségügyi vizsgálatok.
„Naponta háromszor tart fizioterápiát, ehhez jönnek az erőnléti edzések, a gerincet és az alkart, kezet erősítő gyakorlatok” – így Dr. Johannes Peil, a Bad Neuheim-i sportklinika főorvosa.

Schumi szerdán jelentette be, hogy a Ferrari kérésének eleget téve, felépüléséig helyettesíti a mostani szezonból hátralévő futamokon Felipe Massát.

Nagy érdeklődéssel várt visszatérésére augusztus 23-án, Valenciában kerülhet sor.

Megállapodtak

Megszületett az egyezség a Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) között. A péntek este szentesített alkotmány – amely 2012. december 31-ig biztosítja a stabilitást az autósport elitkategóriájában – egyebek mellett rendelkezik a befolyó pénz elosztásáról a FIA, az istállók és a jogtulajdonosok között. A BMW év végi távozásával megürült helyre szerdáig jelentkezhet új csapat.

A FIA hosszas huzavona után júniusban állapodott meg a FOTA-val, hogy utóbbi – korábbi fenyegetése ellenére – jövőre nem indít saját sorozatot. A felek hónapok óta próbáltak egyezségre jutni a 2010-re tervezett költségvetési plafon bevezetésével kapcsolatban, amelynek lényege, hogy nagyobb fejlesztési és technikai szabadságot kaptak volna azok az F1-es istállók, amelyek nem költenek többet, mint a nemzetközi szövetség által meghatározott évi 45 millió euró.

Az új szabályzat kimondja: a büdzsét fokozatosan vissza kell állítani arra a szintre, ahol a kilencvenes évek elején volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik