Élet-Stílus

Háromgólos győzelemmel kezdett a Fradi

Az élvonalba három év után visszatért Ferencváros fölényesen győzött a vendég Zalaegerszeg ellen a Soproni Liga 2. fordulójában, és nyert a címvédő Debrecen is.

A nagyszerű hangulatú mérkőzésen, győzelemmel tért vissza az élvonalba a Ferencváros: Bobby Davison alakulata 4-1-re verte a vendég Zalaegerszeget. Negyedóra elteltével érett góllá a zöld-fehérek fölénye. Fitos jobboldali beadására Shaw startolt rá, ugyan nem ért hozzá a labdához, de megzavarta a zalaiak kapusát, és a labda a jobb alsó sarokba vánszorgott.

A 34. percben, egy kihagyott vendéghelyzetet követően Dragóner duplázta meg a zöld-fehérek előnyét (fejjelt talált be), majd kisvártatva Ferenczi akár el is dönthette volna a pontok sorsát, csakhogy Pogacsics a kapufa segítségével hárított.
A folytatásban is a házigazda játszott veszélyesebben, de közvetlenül a szünet előtt Máté révén szépített a ZTE.

Ünnepeltek az Üllői úton (MTI)

Ünnepeltek az Üllői úton (MTI)

A második félidő elején nagy egyenlítési lehetőséget puskázott el a vendégcsapat. Később inkább a Ferencváros előtt adódtak lehetőségek, és a 77. percben Pölöskey egy nagyszerű akció, egy jó beadás végén növelte is a különbséget, majd a hajrában ugyanő adta meg a kegyelemdöfést – 14 méterről küldte a labdát a jobb alsó sarokba. A krónikához tartozik, hogy Sluka kiállítása miatt a ZTE tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

Már csak múlt a másodosztály

A Ferencváros 2006 nyarán rossz gazdasági helyzete miatt nem kapta meg az induláshoz szükséges klublicencet az MLSZ-től, így az NB II-ben kellett indulnia. A fővárosi klub történetének első másodosztályú idényében a Nyíregyháza, a másodikban a Kecskemét előzte meg a Keleti-csoportban. Harmadjára azonban sikerült visszajutnia az élvonalba.

Először nyert a Debrecen

A bajnok Debrecen a második mérkőzését már megnyerte, könnyedén 2-0-ra verte az élvonalbeli újonc Pápa együttesét, holott a Bajnokok Ligája-selejtezőre hangoló Loki – akárcsak a Diósgyőr otthonában -, ezúttal is tartalékosan szerepelt.
„Langyos” első félidő követően a hajdúságiak tíz perc alatt eldöntötték három pont sorsát: előbb Oláh lőtt közelről a bal alsó sarokba, majd a csereként beállt Coulibaly is betalált. A címvédő akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna.

Végül a Pápa botlott meg (MTI)

Végül a Pápa botlott meg (MTI)

Tököli volt a nyerőember

A Paks hazai pályán Tököli tizenegyesből szerzett góljával fektette két vállra a nyitányon a Vasast kiütő Nyíregyházát.

A hazaiak az első félidőben uralták a játékot, s megérdemelten szereztek vezetést, majd a hajrában akár növelhették is volna a különbséget, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak.

Pazar hajrá zárt kapuk mögött

A Diósgyőr kétgólos hátrányból talpra állt a zárt kapuk mögött rendezett székesfehérvári meccsen, mégis vesztesen hagyta le a pályát. Feledhető első félidő után Vujovics révén szerzett vezetést a Videoton , majd Alves koronázott meg góllal egy szép támadást. A DVTK a hajrában Lippai és Horvát révén nyolc perc alatt kiegyenlített, de az utolsó szó az üresen hagyott Alvesé volt, aki közelről szerezte meg a győztes találatot.

Soproni Liga, 2. forduló:
Ferencváros-Zalaegerszeg 4-1 (2-1)
Gól: Fitos (15.), Dragóner (34., 86.), Pölöskey (77., 86.), ill. Máté (45+1.)
Kiállítva: Sluka (88., Zalaegerszeg)

DVSC-TEVA – Lombard FC Pápa 2-0 (0-0)
Gól: Oláh (48.), Coulibaly (58.)

Paksi FC-Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)
Gól: Tököli (17., 11-esből)

Videoton FC-Diósgyőri VTK 3-2 (0-0)
Gól: Vujovics (51.), Alves (63., 93.), illetve Lippai (82.), Horváth G. (90.)

Vasárnap:
Újpest FC – Kecskeméti TE-ERECO, 17:30
MTK Budapest-Budapest Honvéd, 20:00
Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás, 20:00

Péntek:
Vasas-Győri ETO 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik