Élet-Stílus

Ingyenbusszal jérhatunk múzeumba

Ingyenes buszjárat indul szombattól Budapesten a Deák Ferenc térről a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumba naponta hat alkalommal a Robert Capa-kiállítás ideje alatt.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a múzeum együttműködése révén október 11-ig hétfőn kivételével minden nap délelőtt 10, 11, 12 órakor, délután pedig 14, 15, 16 órakor átszállás nélkül lehet eljutni a belvárosból a kiállítóhelyre. A járatokra vonaljegy vagy fényképes igazolvány nem szükséges, de az együttműködés részeként a Robert Capa-kiállításra a belépőjegyeket már 5 metróállomás jegyirodájában meg lehet vásárolni – mondta el Bencsik Barnabás, a múzeum igazgatója az akcióról pénteken tartott sajtótájékoztatón.

Úgy vélte, a kezdeményezéssel azokat is sikerülhet bevinni a múzeumba, akik eddig a távolságtól visszariadtak, valamint tudatosítani lehet az emberekben, hogy a múzeum már nem a várban, hanem a Művészetek Palotájában működik.

Elmondása szerint a múzeum olyan kiállításokat rendez az utóbbi időben, amelyek egyre nagyobb közönséget vonzanak: példaként említette Anton Corbijn áprilisban nyílt fotótárlatát, amelyet 2 hónap alatt 24 ezren láttak, valamint a Robert Capa fotóit felvonultató kiállítást, amelyet egy hónap alatt több mint 14 ezren látogattak.

A múzeum nyáron 10 és 20 óra között várja a látogatókat, ahol a Capa-kiállítás mellett a Válságjelek című szociofotó kiállítás és a múzeum gyűjteménye is megtekinthető – hangsúlyozta.

A Robert Capa világhírű magyar származású fotóművész képeit tartalmazó, nemrég Magyarországra került gyűjteményből nyílt kiállítás kronologikus sorrendben követi az 1954-ben elhunyt fotográfus haditudósítói karrierjének meghatározó állomásait, köztük a spanyol polgárháborúban, a második világháborúban és az Izraelben készült műveit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik