Élet-Stílus

A Bayen büntetőkkel verte a MU-t (videó)

A házigazda Bayern München nyerte az Audi-kupa elnevezésű felkészülési tornát, miután a döntőben büntetőkkel legyőzte az angol bajnok Manchester Unitedet. A harmadik helyet az argentin Boca Juniors szerezte meg, szintén tizenegyesekkel.

A döntőre 70 ezer néző volt kíváncsi a helyszínen, a müncheni Allianz Arenéban. Az első helyzet a bajoroké volt, Mario Gomez 12 méteres lövésénél a kapufa segítette ki Edwin van der Sart, később átellenben Dimitar Berbatov is „keretet” találta telibe.

A második félidőben a Manchester United közelebb állt a győzelemhez: Michael Owen és Wayne Rooney lábában volt a győztes gól, csakhogy benne is maradt. A gól nélküli mérkőzést lezáró büntetőpárbajt pedig a német rekordbajnok nyerte.

Bayern München-Manchester United 0-0

Hazai oldalon Danijel Pranjic, manchesteri részről Patrice Evra és Jonny Evans hibázott, így a nyolcadik sorozatban Daniel Van Buyten gólja a Bayern München sikerét jelentette, így az új edző, Louis Van Gaal máris trófeához segítette a bajorokat.

A harmadik helyért vívott találkozón az AC Milan hiába szerzett vezetést a Boca Juniors ellen (Thiago közelről talált be), ráfizetett a számtalan elhibázott helyzetre. Lucas Viatri a 87. percben fejessel egyenlített, majd a tizenegyespárbajból az argentin csapat került ki győztesen.

Boca Juniors-AC Milan 1-1


Audi-kupa, döntő:
Bayern München-Manchester United 0-0, 11-esekkel: 7–6
Manchester United: Van der Sar – Fletcher, Ferdinand (Cathcart, 69.), Evans, Evra – Gibson (Valencia, 63.), Scholes, Giggs, Nani – Owen (Rooney, 78.), Berbatov (Anderson, 78.)
Bayern: Rensing – Lahm (Pranjic, 62.), Demichelis (Van Buyten, 62.), Breno (Badstuber, 62.), Braafheid – Van Bommel (Altintop, 46.) – Timoscsuk (Ottl, 77.), Schweinsteiger (Sosa, 62.), Baumjohann – Gomez (Gorlitz, 62.), Müller (Sene, 77.)

A harmadik helyért:
Boca Juniors-AC Milan 1-1 (0-1), 11-esekkel: 4-3
Gól: Thiago (27.), ill. Viatri (87.)
Boca Juniors: Abbondanzieri – Gunino, Paletta, Sauro, Krupoviesa (Monzón, 50.) – Chávez (Battaglia, 46.), Forlín (Insúa, 46.), Marino (Medel Soto, 46.), Gaitan (Riquelme, 62.) – Mouche (Palermo, 73.), Viatri
AC Milan: Storari – Oddo (Zambrotta, 46.), Thiago Silva, Onyewu, Antonini – Abate (Jankulovski, 76.), Gattuso (Flamini, 85.), Pirlo, Ambrosini (Pirlo, 46.) – Ronaldinho (Zigoni, 81.), Borriello, Pato

Felkészülési mérkőzés:
AS Monaco–Internazionale 0-1
Gól: D. Milito (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik