Élet-Stílus

“Lehetetlen küldetés” előtt a Honvéd

Rendkívül nehéz feladat előtt áll a kupagyőztes Budapest Honvéd labdarúgócsapata, amely a világsztárokkal felálló török Fenerbahce otthonában lép pályára csütörtökön az Európa Liga-selejtező 3. fordulójában.

A törököket tavaly is összehozta a sors egy magyar csapattal, az MTK-t magabiztosan, kettős győzelemmel, 7-0-ás összesítéssel gázolta le az akkor még Luís Aragonés irányította isztambuli gárda a Bajnokok Ligája-selejtező.

Most a német Christoph Daum a vezetőedző, a játékosállomány viszont változatlanul nagyon erős: a világbajnok brazil Roberto Carlos mellett olyan futballisták tagjai a keretnek, mint Alex, a tavalyi Európa-bajnokságon remekelt Semih Sentürk és Kazim Kazim, a spanyolok Eb-győztes csatára, Dani Güiza, vagy éppen a Konföderációs Kupán feltűnt André Santos.

A Kaposvár legyőzésével melegített a Honvéd (honvedfc.hu)

A Kaposvár legyőzésével melegített a Honvéd (honvedfc.hu)

“Nem félünk a Fenerbahcétól, jól néznénk ki, ha megijednénk tőlük! Nem sok esélyünk van, azt a kevés sanszot viszont nagyon meg akarjuk ragadni” – mondta Sisa Tibor, a Honvéd vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

Hrepka Gábor tavaly még az MTK játékosaként részese volt a megalázó verésnek. A játékos abban reménykedik, hogy a tavalyi eredmény elbizakodottá teszi az ellenfelüket. “Ha a tavalyi MTK elleni meccsükből indulnak ki, hogy milyen könnyen túlléptek rajtunk, és lazán állnak hozzá a dolgokhoz, akkor lehet esélyünk! A továbbjutás szempontjából egyértelmű , hogy ők az esélyesebbek, de azért szép játék a futball, mert itt bármi megtörténhet!” – nyilatkozta a játékos a klub honlapján.

Nem tarthatott a kerettel Isztambulba Fritz Attila, és Takács Ákos sérülése sem jött helyre, sőt, még be is lázasodott a hétvégén. Tóth Zoltán légúti betegsége miatt maradt itthon. Dragan Vukmirnak és Hidi Patriknak is apróbb sérülése van, de az orvosi stáb szerint mindkét labdarúgó harcképes lesz.

A Sükrü Saracoglu Stadionban sorra kerülő találkozó 20:45 órakor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője a német Knut Kircher lesz.

Európa Liga, selejtező, 3. forduló:
Fenerbahce (török)-Budapest Honvéd 20:45 ó
Isztambul, Şükrü Saracoğlu Stadion, Vezeti: Kircher (német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik