Élet-Stílus

F1: igent mondott az öreg mester – sajtószemle

A nemzetközi sajtó igazi szenzációként tálalta csütörtökön a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher egy nappal korábbi bejelentését, mely szerint ő helyettesíti a hátralévő idei futamokon a Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos fejsérülést szenvedett brazil Felipe Massát a Ferrarinál.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Szenzációs visszatérés! Ismét összeállt a Forma-1 legszebb párja. Újra itt van minden idők legnagyobb bajnoka. Montezemolo elnök személyesen vitte el a hírt a budapesti kórházba Felipe Massának. Győzött Schumacher féktelen versenyzési vágya.”

Corriere dello Sport: “A Ferrari hívta Schumit, ő pedig hallgatott a kérésre. Szenzáció!”

Tuttosport: “Schumi szenzációs visszatérése a Ferrari-kormány mögé. Az F1 hálás neki.”

Corriere della Sera: “Micsoda szenzáció a Ferrarinál: a legenda visszatér, magával hozva tapasztalatát és versenyösztönét.”

La Repubblica: “Schumi visszakapta a Ferrariját. Háromévnyi csalóka nyugalom után végül a versenyszellem győzött. Mindent kockára tesz, ezzel együtt igazi ajándék ő az F1-nek.”

F1: igent mondott az öreg mester – sajtószemle 1

Spanyolország

El País: “A legnagyobb újra köztünk. Schumacher 40 évesen hallgatott a Ferrari hívó szavára, és helyettesíti a sérült Massát.”

El Mundo: “A nagy öreg mester igent mondott. Ami Lance Armstrong a kerékpársportban, az most Schumacher a Forma-1-ben.”

Marca: “A legenda visszatér, még érdekesebb lesz a valenciai Európa Nagydíj. A spanyol kikötőváros megfogta az isten lábát.”

As: “Egyik jön, a másik megy. Miközben a BMW kivonul az F1-ből, a hétszeres világbajnok Schumacher bátor döntést hozott. Valenciáé a nyertes sorsjegy.”

Anglia

Times: “Michael Schumacher előkészítette a színpadot az autósport történetének legnagyobb visszatérésére.”

Daily Mail: “Schumacher tiszteletköre.”

Sun: “Visszatér a GP-szupersztár: a ‘Schu’ folytatódik.”

Independent: “A Forma-1-ben csak egy bizonyosság, egy alappillér volt sérthetetlen, Michael Schumachernek hívták. Ha a Ferrari hozzá fordul, az nem kockázatos játék, hanem önkéntelen reflex.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik