Élet-Stílus

Nagyot bukott Benítez

Huszti Szabolcs posztjára igazolt az orosz Zenit, Peter Crouch a Hotspurhöz igazolt, Steve Finnan szerződését felbontotta az Espanyol. Rövid focihírek.

Exliverpooliak Európa-szerte

A Liverpool elfogadta a Napoli 5 millió eurós ajánlatát Dossenáért. A balhátvédet Rafa Benítez tavaly kétszer ennyiért vásárolta meg az Udinesétől.

Egy osztrák csatárt is igazolt a Napoli. A 22 éves Erwin Hoffer 34 mérkőzésen 27 gólt szerzett a Rapid Wien színeiben az elmúlt idényben, és tagja volt az Euro2008-on szerepelt válogatottnak is.

A Tottenham Hotspursben folytatja pályafutását Peter Crouch, a Portsmouth 28 éves centere. A Sarkantyúsok 9 millió fontot fizettek a korábbi Liverpool-csatárért.

Crouch (j) egy év után továbbállt (MTI/EPA)

Crouch (j) egy év után továbbállt (MTI/EPA)

Felbontotta Steve Finnan szerződését az Espanyol. A 33 éves jobbhátvéd tavaly érkezett a barcelonaiakhoz, de állandó sérülései miatt csupán négy mérkőzésen lépett pályára a csapatban. Finnan alighanem a Portsmouth csapatánál folytatja majd.

Alessandro Rosina a Zenit Szentpétervárhoz igazolt. Az oroszok hétmillió eurót fizettek a Torino 25 éves balszélsőjéért, aki így Huszti Szabolcs legfőbb vetélytársa lehet a csapatba kerülésért.

Ingyen, kölcsön, sehogy

Ingyen szerződött a Marseille-be Fernando Morientes. A 33 éves spanyol csatár ismét együtt dolgozhat majd Didier Deschamps-pal, aki 2004-ben Bajnokok Ligája döntőig vezette a Monacót, melynek színeiben a Mór a sorozat gólkirálya lett. Morientes szintén megfordult a Liverpoolban, ahol 41 bajnokin 8 gólt lőtt 2005 januárjától a 2005/06-os szezon végéig. Ugyancsak az OM-é lett a Lorient középpályása, Fabrice Abriel, három évre, 2,5 millió euróért.

Szintén ingyen szerezte meg a Sampdoria a 35 éves Matteo Guardalbent. A Castellazzi helyettesének szánt kapus legutóbb Trevisóban védett.

A Rubin Kazany szezon végéig kölcsönadta csatárát, Roman Adamovot az Európa Liga-résztvevő Krilija Szovjetov Szamara számára. A féltávnál járó orosz bajnokság hetedik helyezettje az ír St. Patrick’s-szel találkozik a nemzetközi színtéren.

Lemondott Nicolò Napoli, az FC Brasov edzője – mindössze három héttel azután, hogy átvette a szövetségi kapitányi feladatot elvállaló Razvan Lucescu helyét. Az elmúlt szezonban az Universitatea Craiovánál dolgozó olasz családi okokból tért haza, helyére Viorel Moldovan érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik