Élet-Stílus

Massa lábra állt

A ferraris Felipe Massa állapota folyamatosan javul, a versenyző már járni is képes, és elhagyta az intenzív osztályt. A jó hírek ellenére azonban Bernie Ecclestone kételkedik benne, hogy a brazil versenyző idén újra autóba tud ülni.

A maranellói istálló honlapján arról számolt be, hogy az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK) lábadozó versenyző beszél, fel tudni ülni, és már az első lépéseket is megtette. A spanyol hírügynökség értesülése szerint a dél-amerikai pilóta szerdán elhagyta az intenzív osztályt, külön szobában helyezték el.

„Nincs kétségem afelől, hogy Felipe újra versenyezhet majd.
A helyzet még kényes, de az élete már nincs veszélyben. Én kezdettől fogva úgy véltem, hogy a sérülés nem olyan súlyos, mint hitték, de a gyógyulás még a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlta” – mondta Massa saját orvosa, Dino Altman.

Altman a kórház előtt (MTI)

Altman a kórház előtt (MTI)

Az AFP hírügynökség is megerősíti Massa javulását, de egy meg nem nevezett orvosra hivatkozva arról is tudósít, hogy a versenyzőnek enyhe epegyulladása van – azt is hozzáteszik azonban, hogy az ilyen jellegű baleseteknél ez szinte szokványos, a biztonsági öv nyomása okozza.

Szkeptikus Bernie

A jó hírek ellenére Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezére szerint nem valószínű, hogy súlyos sérülése után Massa idén újra autóba tud ülni, abban azonban biztos, hogy fog még versenyezni. „Beszéltem a kórházzal, most már egyre inkább úgy tűnik, hogy nem olyan súlyos Felipe sérülése, mint lehetett volna” – így Ecclestone.

„Nehéz megmondani, hogy lesz-e még olyan helyzetben idén, hogy újra versenyezhessen. Jövőre talán, de ebben az esztendőben szerintem már nem láthatjuk, hiába a szemével kapcsolatos sok-sok jó hír” – tette hozzá az F-1 „ura”.

Továbbra is kérdés, ki helyettesítheti Massát, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert még mindig az esélyesek között emlegetik. Ecclestone úgy véli, Schumacher jelenleg nincs olyan edzettségi állapotban, hogy reaktiválja magát.

„Nem hiszem, hogy képes lenne rá. Amikor vezetett, mindig teljesen fitt volt, túl sok lenne most azt kérni tőle, hogy hirtelen, tesztelési lehetőség nélkül üljön vissza az autóba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik